Pereiti į pagrindinį turinį

Teisės komitetas A.Valantino atsakymų kol kas neviešins

2009-10-12 17:45
Teisės komitetas A.Valantino atsakymų kol kas neviešins
Teisės komitetas A.Valantino atsakymų kol kas neviešins / Roko Medonio nuotr.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK), gavęs generalinio prokuroro atsakymus dėl galimo mažametės tvirkinimo bylos tyrimo eigos, žada jų neviešinti bent iki komiteto posėdžio, kuriame tie atsakymai bus nagrinėjami. Bet ir pats TTK posėdis greičiausiai bus uždaras.

Pirmadienį generalinis prokuroras Algimantas Valantinas turėtų atsiųsti Seimui preliminarius atsakymus į TTK praėjusią savaitę suformuluotus klausimus dėl dviem žmogžudystėmis įtariamo ir šiuo metu ieškomo Drąsiaus Kedžio anksčiau pateiktų kaltinimų kai kuriems asmenims tvirkinus jo mažametę dukterį bylos tyrimo eigos.

Galutinius atsakymus Generalinės prokuratūros vadovas įpareigotas atsiųsti iki antradienio, nes trečiadienį TTK savo posėdyje žada svarstyti gautą informaciją ir tai, ar nebuvo vilkinama ši rezonansinė byla. Pasak komiteto pirmininko Stasio Šedbaro, turėtų būti keliamas teisėsaugos pareigūnų atsakomybės klausimas, jeigu paaiškėtų, kad jie vilkino bylą. Neatmesta, kad gali būti pareikalauta ir paties A.Valantino atsakomybės.

Praėjusią savaitę S.Šedbaro vadovaujamas komitetas suformulavo daugybę klausimų generaliniam prokurorui, susijusių su šios rezonansinės bylos tyrimu. Atsakymai į juos, pasak TTK pirmininko, leis komitetui įvertinti, ar nebuvo neatsakingo vilkinimo, o jeigu buvo, kas dėl to kaltas.

Paklaustas, ar gautieji atsakymai bus paviešinti, kaip buvo padaryta su suformuluotais klausimais, S.Šedbaras atsakė neigiamai: „Tikrai nei pirmadienį, nei antradienį gauti atsakymai nebus paviešinti. Pirmiausia derėtų sulaukti paties komiteto posėdžio, tik tuomet galima bus apibendrintai kalbėti apie pateiktus atsakymus ir jų įvertinimą“.

TTK pirmininkas neatmetė galimybės, kad Generalinės prokuratūros atsakymai bus tik iš dalies paviešinti, siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, kuris šioje byloje tebevyksta.

Tačiau pats TTK posėdis trečiadienį, kuriame turėtų dalyvauti ir generalinis prokuroras, greičiausiai bus paskelbtas uždaru. „Tai bus irgi daroma siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui“, - tvirtino S.Šedbaras.

Jis dar negalėjo garantuoti, kad jau trečiadienį TTK priims galutinį sprendimą dėl A.Valantino ar kitų, žemesnio rango teisėsaugos pareigūnų galimos atsakomybės. „Gali būti, kad įsigilinus į gautus atsakymus komiteto nariams posėdyje kils dar daug klausimų, gali būti dar diskutuojama dėl išvadų ar atskirų pareigūnų atsakomybės“, - svarstė S.Šedbaras.

Praėjusią savaitę kilo šurmulys dėl TTK paskelbtų klausimų Generalinei prokuratūrai. Seimo pirmininkė Irena Degutienė pasipiktino, kad į viešumą pateko kai kurių mažamečių asmenų, figūruojančių byloje, vardai ir pavardės. Tai esą pažeidė galiojančius šalies įstatymus.

Šis šurmulys iš esmės ir paskatino TTK pirmininko sprendimą įslaptinti generalinio prokuroro atsakymus bei diskusiją dėl jų komitete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų