Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas įpareigojo Širvintų valdžią nagrinėti gyventojų skundus dėl eismo saugumo

2015-09-04 08:01
BNS inf.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / T. Lukšio / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį įpareigojo Širvintų rajono savivaldybės administraciją iš naujo nagrinėti Motiejūnų kaimo gyventojų skundą dėl eismo saugumo priemonių įgyvendinimo.

Gyventojai skundą teismui pateikė, kaltindami merę Živilę Pinskuvienę netesint duotų pažadų.

Administracija įpareigota per mėnesį nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo iš naujo išnagrinėti gyventojų prašymus, kurie buvo pateikti 2014 metų gegužę ir liepą.

Teismas įžvelgė, kad Širvintų valdžia neatsakė į gyventojų klausimus ir vilkino sprendimų priėmimą.

Teismo sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Nė viena šalių į sprendimo paskelbimą penktadienį neatvyko.

Nesaugiu keliu pasipiktinę Širvintų rajono gyventojai apskundė teismui vietos valdžią, kuri, jų teigimu, nevykdo pažadų įrengti greitį ribojančius kalnelius ir krovininį transportą ribojančius ženklus.

Pareiškėjų teigimu, asfaltuotu kaimo pagrindiniu keliu nesaugiai važinėja aplinkinių kaimų stambiųjų ūkininkų technika.      

„Likus iki rinkimų savaitei susiranda mane, skambina gerbiama Ž. Pinskuvienė: „žinau turite problemą, ateikite, mes ją išspręsime“. Atėjus į jos kabinetą, pasikviečiami atsakingi darbuotojai, teisininkė, kuri čia teisme dalyvavo, darbuotojas, kuris atsakingas už eismo saugumą. Rodoma ta pati, kaip teisme vaizdo medžiaga, ja baisimasi, trankoma kumščiu į stalą, žadama, kad bus sutvarkyta, rasime biudžete lėšų“, - žurnalistams yra pasakojęs R.Diržinauskas.

Jis pripažino, kad Ž. Pinskuvienės žodžiai tada jo nelabai įtikino, tačiau kiti su juo kartu buvę žmonės patikėjo ir galbūt balsavo už politikę.

Sutuoktiniai sako, kad jaučiasi nesaugūs dėl savo trijų mažamečių vaikų.

Širvintų rajono savivaldybės administracijos atstovai teisme aiškino, kad įrengus greitį ribojančius kalnelius gali būti gadinama ūkininkų technika, gali padidėti triukšmas ir užterštumas, nes prieš kalnelį būtų lėtinams greitis, perjungiamos pavaros.

Ž.Pinskuvienė teigė, kad savivaldybės administraciją dėl nesaugaus kelio į teismą padavęs gyventojas buvo apgautas ankstesnės valdžios.

Merės teigimu, kaimo vietovėje greitis bus apribotas iki 30 kilometrų per valandą.

„Žmogus problematiškas, įsivaizduokit - žmonės iškėlė sūnaus vestuves, jis kviečia policiją. Aš per du mėnesius neišplatinsiu gatvių ir šaligatvių nenutiesiu. Čia yra savivaldybė, ne privati bendrovė, yra planai ir atitinkami sprendimai“, - apie skundo autorių sakė politikė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų