Teismas nagrinės skundą dėl žalos, padarytos paėmus vaikus

  • Teksto dydis:

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai vasarį ketina pradėti nagrinėti tėvų iš Kretingos skundą dėl paimtų vaikų ir dėl to galbūt patirtos žalos.

„Skundas dėl 120 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo priimtas. Byla bus nagrinėjama vasario 12 dieną. Byla bus nagrinėjama uždarame posėdyje“, – BNS sakė teismo atstovė Marija Varanavičiūtė.

Keturi pareiškėjai – A. K, D. K., A. K., I. K. – reikalauja, kad žalą atlygintų Kretingos rajono savivaldybė, trečiuoju suinteresuotu asmeniu prašoma patraukti Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybą prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Tėvai mano patyrę neturtinę žalą dėl neteisėtų veiksmų – vaikų paėmimo iš tėvų.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos sprendimais vaikai 2017 metais paimti iš šeimos dėl galimo smurto prieš juos ir laikinai apgyvendinti Kretingos socialinių paslaugų centre.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2018 metų birželio 4 dienos įsakymu sprendimai dėl laikinosios globos nustatymo vaikams panaikinti.

Tėvai sako, kad septynis mėnesius niekuo prieš vaikus nenusižengę tėvai buvo priverstinai atskirti nuo mažamečių vaikų, ir tėvai, ir vaikai patyrė gilų sukrėtimą, išgyvenimus, pasekmes jaučia iki šiol.

Po rezonansą visuomenėje sukėlusio atvejo Kaune, kai iš šeimos paimti du mažamečiai vaikai, imta kalbėti apie nepagrįstai taikomą vaikų paėmimą iš šeimų.  Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė įstatymo pataisas, kad vaikų paėmimas iš šeimos būtų kraštutinį priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

babule

babule portretas
pinigus turi moketi kas dejo parasa del vaiku atemimo,,neisnagrinejes seima,turi nesti visa atsakomybe,one valstybe,kiekvienas turi atlikti savo pareigas iki galo ,kaip ir visi zmones atsakomybe nesti o ne tik imti atliginimus,

Manau

Manau portretas
Vaikai,uzauginti tokiomis salygomis,kai visas pasaulis sukasi tik apie juos,kai jie neturi jokiu pareigu,o tik teises,taps egoistais,nemokanciais dirbti komandoje,vos istikus kokiam sunkumui-palus.Jau dabar matome kiek paaugliu nusizudo ar megina ta padaryti,vien del to,kad tevai neleido to ar ano,kad,paprasciausiai,liepe susitvarkyti.As jau nekalbu apie pagalba ir pagarba kitam.Rasau tai,nes patyrem tai gimineje.Didziausia negarbe jiems-pakelti siuksle,isvalyti po saves,nes tai juodadarbio reikalas,o ne jo -karalaicio.Toks,vos susidures, su sunkumais isduos ne tik savo gimdytojus,bet ir visus aplink esancius ir net Tevyne.Jau dabar taip yra,tik is uzjurio ja myli.

Monkey job's

Monkey job's portretas
Pilsto is tuscio i kiaura-teismas ateme,teismas-skiria zalos atlyginima uz savo pacio sprendima.Taip ir atsiranda darbo vis didesniam klerku ratui.Cia is vis nesamone.Kokia demokratija,jei kisamasi i seima,i zmoniu gyvenimus.Kai yra gresme,tai ir matosi,o cia...Triju metu vaikui sakyk juoda,rodant balta,jis taip ir sakys.Geriau tegul maziau visi 'skalambija"apie daugkartines vedybas ir skyrybas,laikydami tai prioritetu,o rasykime apie kantrybe,prisitaikyma,pagaliau istverme seimoje.Rasykime apie zmones isgyvenusius seimoje ne viena desimtmeti,uzauginusius vaikus ir anukus ir panasius atvejus.Diekime vaikams pagarbos jausma tevams,mokytojams,vyresniems zmonems,o nemokykime buti Pavlikais Morozovais.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių