Teismas panaikino ministrės įsakymą dėl teisėsaugos atašė ES atšaukimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas kaip nepagrįstą panaikino vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės įsakymą dėl teisėsaugos atašė Briuselyje Linos Charašauskaitės atšaukimo iš pareigų.

„Teismas konstatavo, kad ginčijamas ministro įsakymas, kuriuo buvo sutrumpintas pareiškėjos perkėlimo į atašė pareigybės laikas, ji atšaukta iš atašė pareigų ir perkelta į VRM patarėjo pareigas, yra nepagrįstas, t. y. priimtas nesant faktinio jo priėmimo pagrindo“, – rašoma teismo pranešime spaudai.

Pareiškėja skunde nurodė, kad ji, iki tol dirbusi Vidaus reikalų ministerijoje, į atašė pareigas buvo perkelta nuo 2019 metų liepos 1 dienos trejų metų laikotarpiui.

Vidaus reikalų ministrės R. Tamašunienės gegužę priimtu įsakymu diplomatinės tarnybos terminas buvo sutrumpintas iki birželio 30 dienos nurodant, kad egzistuoja būtinybė sutelkti administracinius gebėjimus ir sustiprinti pajėgumus esminės reikšmės užduočiai – Sąjungos civilinės saugos mechanizmo cheminių, biologinių, radiologinių ir branduolinių pajėgumų centro steigimo Lietuvoje paraiškos rengimui.

2020 metų liepos 16 dienos Vyriausybės nutarimu atašė pareigybė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje buvo panaikinta.

Teismas priėjo prie išvados išvados, kad Vidaus reikalų ministerija neįrodė, jog pareiškėjos atšaukimas iš atašė pareigų buvo dėl tarnybinio būtinumo, t. y. dėl būtinybės sutelkti administracinius gebėjimus ir sustipinti pajėgumus esminės reikšmės užduočiai – paraiškos rengimui, ir kad Vidaus reikalų ministerijos vidinių žmogiškųjų išteklių nepakako kvalifikuotai užtikrinti būtinybę rengti minėtą paraišką.

Tačiau teismas netenkino pareiškėjos prašymo priteisti jai neturtinę žalą, kadangi, anot teismo, teisės pažeidimo pripažinimas yra pakankama satisfakcija pareiškėjos pažeistai teisei apginti.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ffff

Ffff portretas
Seimo narys turi būti renkamas ne pagal grožį o pagal darbus Lietuvai ir jos žmonėms. Galva galvokite prieš rašant komentarą o ne tam tikra vieta.

.....

..... portretas
Labai grazi moteris, ji man pati grazeusia.

:)

:) portretas
Tiesiog kaip "Jono Birutė" :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių