Atleidimu nepatenkintas J. Milius teisme nieko nepešė

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį atmetė buvusio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus skundą dėl atleidimo iš pareigų.

„Jo atleidimas buvo teisėtas, jokios procedūros nebuvo pažeistos, Jonas Milius buvo atleistas tinkamai“, – sakė teisėjas Arūnas Kaminskas. Pasak teisėjo, duomenų visuma leidžia tvirtinti, kad J. Miliaus skundas yra nepagrįstas.

Jis sakė, kad tokios išvados buvo padarytos išnagrinėjus bylos medžiagą – liudytojų paaiškinimus, Konstitucinio Teismo išaiškinimą ir t.t.

J.Milius bylinėjosi su Vyriausybe ir Veterinarijos tarnyba dėl, jo manymu, neteisėto atleidimo.

Buvęs veterinarų vadovas prašė panaikinti nutarimą, kuriuo jis atleistas iš pereigų, grąžinti jį į darbą ir sumokėti vidutinį atlyginimą už laiką, kurį jis bus atleistas. Nė vienas reikalavimas nebuvo patenkintas.

Teismo sprendimas nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Vyriausybė J. Milių atleido 2016 metų spalį.

Konstitucinis Teismas (KT) kovą paskelbė, kad J. Miliaus atleidimas neprieštarauja Konstitucijai. Tačiau teismas nevertino, ar pagrįstai buvo nepritarta J. Miliaus veiklos ataskaitai. Dėl to esą turės pasisakyti Vilniaus apygardos administracinis teismas, kuris ir prašė KT ištirti Vyriausybės sprendimą nepritarti ataskaitai ir jį atleisti.

J. Milius siekė įrodyti, kad jis atleistas nepagrįstai. Pasak jo advokatų, ankstesnės Vyriausybės 2016 metų nutarimas nepritarti jo veiklos ataskaitai tapo „formaliu pagrindu“ jį atleisti. J. Milius siekė, kad šis nutarimas būtų pripažintas neteisėtu ir prašė grąžinti jį į pareigas, priteisiant negautą vidutinį darbo užmokestį.

Teisėsauga J. Miliui yra pateikusi įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria įtarimus, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, jog ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Ikiteisminis tyrimas dar vyksta.

J. Milius savo kaltę neigia.

Šiuo metu VMVT vadovauja Darius Remeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kada teismai prades sodint /savus/ tai tik tada bus mafijos chana....

saunu

saunu portretas
Pagarba teismui uz sazininga nuosprendzio paskelbima pasirodo ir Lietuvoje egzistuoja teisingumas

MOCIUTE

MOCIUTE portretas
o kiek maives ponas pries tautiecius skaite durniais,,,o dabar toks susirupines baiges vagystes era ,,,,ant kiek zmogelis yra tuscias nieko svento tik pinigas ,,gaila tik kiek zalos padare lietuvai ,,otokiu dar yra daugybe,,,,,laikas visus paleisti plykais uzpakaliais
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių