Tikisi atbaidyti nelegalus: pasienyje ties Druskininkais kyla vielų užtvara

Siekiant suvaldyti išaugusius neteisėtų migrantų iš Baltarusijos srautus, pasienyje ties Druskininkais penktadienį pradedama statyti vielų užtvara.

„Turėtų kariai pradėti statyti“, – penktadienį BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Jo teigimu, vielų užtvara bus statoma dalyje Druskininkų pasienio užkardos ruožo, kurio ilgis iš viso yra 30 kilometrų.

„Pasieniečiai statybose nedalyvauja, tik patį neramiausią ruožą nurodė“, – teigė VSAT atstovas.

Praėjusią parą Druskininkų užkardos ruože migrantų nesulaikyta – tai pirmas toks atvejis liepą.

Dirba kariai

Kariuomenė pasienyje su Baltarusija penktadienį pradėjo tiesti spygliuotos vielos užtvarą.

Tai bus spygliuota viela, ją įveikti yra sudėtinga ir pavojinga, todėl tokia užtvara turi reikšmingą stabdomąjį poveikį.

Kaip BNS informavo Krašto apsaugos ministerija, spygliuotos vielos užtvara – vadinama koncertina –  tiesiama siekiant suvaldyti pastaraisiais mėnesiais drastiškai išaugusį migrantų, patenkančių iš Baltarusijos, srautą.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tikisi, kad montuojama užtvara reikšmingai pristabdys kertančius sieną migrantus, o tai leis patruliuojantiems pasieniečiams ir kariams juos pastebėti greičiau.

„Tai bus spygliuota viela, ją įveikti yra sudėtinga ir pavojinga, todėl tokia užtvara turi reikšmingą stabdomąjį poveikį“, – sakė A. Anušauskas.

Anot jo, kariai aktyviai bendradarbiauja su Vidaus reikalų ministerija ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba, kariuomenė šioms tarnyboms teiks „visą prašoma paramą“ – nuo logistikos iki karių paramos.

Vyriausybė iš rezervo skyrė 4,8 mln. eurų

Spygliuotos vielos užtvarai ties siena su Baltarusija įrengti Vyriausybė penktadienį iš rezervo skyrė 4,8 mln. eurų.

Nutarime numatyta, kad šie pinigai bus panaudoti „sienos su Baltarusija 550 km ilgio ruože papildomam fiziniam barjerui apsauginei vielinei tvorai „Concertina“ įrengti, siekiant užkardyti neteisėtus migracijos srautus“.

Spygliuotos vielos užtvarą, vadinamą koncertina, siekiant sustabdyti neteisėtų migrantų srautus iš Baltarusijos kariuomenė pradėjo tiesti penktadienį.

Nuo metų pradžios būtent čia sulaikyta daugiausiai migrantų, pirminiais duomenimis, – 512.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1546 neteisėti migrantai, daugiausiai – iš Irako.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su beveik dvidešimt kartų išaugusiais nelegalių migrantų srautais Baltarusijos pasienyje. Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chachacha

Chachacha portretas
Anušauskas nustatė,kad vielos tvorą pavojinga ir sunku nugalėti? Tai tikrai tokiems,kaip jis būtų sunku .Ateina vyrai uzgrudinti,stiprūs ir treniruoti.Jie tikrai ne karo nuskriausti pabėgėliai,nori tik gero maisto,minkštų lovų,nemokamų daktarų.Kas tikite ,kad tai karo pabėgėliai tai pažiūrėkite,kaip atrodė lietuviai Sibire,žydai Aušvice .Ponas Anušauskas gal ir kariuomenėje nebuvęs,patogiai ant sofutės voliojasi ir sprendžia kokia siena turi būti ?Meruoja pagal savo fizinius duomenis ir sugebėjimus..

Liūdna ir graudu

Liūdna ir graudu portretas
Valstybė be sienų su didžiausiu blogiu ir priešu,kaip įvardina anūkas.Tvoros tvėrimas ne šitos valdžios programoje ,jiems rūpi žolė ir paradai ,nutepliotos perėjos ir suoliukai .Reikia rimtų žmonių ir tokią tvorą per pusmetį aptvertų.Tik kol anūkas demonstruoja savo diplomatinius sugebėjimus, reikia tverti betoninę ,kaip turkai,žydai ,o ne mėtyti milijonus karpomai sietkai.Skupus visada moka kelis kartus ir brangiau ,o rezultatas tik PIŠ.Nebus nei pinigų ,nei tvoros.Aišku ,kad putka su batka suplanavę karinį konfliktą ir .su konservatorių pagalba matomai pavyks.

klausimėlis

klausimėlis portretas
Mūsų pasaulyje tenka už viską mokėti, dabar mes mokame už mūsų politikų veiklą. Netekome dalies krovinių iš Baltarusijos ir gavome iš jos emigrantus. Ar galima buvo to išvengti? Manau jog taip,- to galima buvo išvengti vedant nuosaikesnę politika savo kaimynės atžvilgiu . Bėgdami savo politikoje priekyje traukinio, mes susigadinome santykius su kaimynine šalimi ir patyrėme materialinių nuostolių, o galimai, jų gali būti dar daugiau. Mums to reikėjo, ar mes sąmoningai to siekėme? Kol santykiai buvo normalesni , nebuvo jokių problemų su emigrantais , - Kiek mums kainuos ši krizė?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių