Pereiti į pagrindinį turinį

Tirs, ar A.Petrusevičius gali atlikti bausmę

2008-11-29 13:14
Tirs, ar A.Petrusevičius gali atlikti bausmę
Tirs, ar A.Petrusevičius gali atlikti bausmę / Tomo Černiševo nuotr. Teismas toliau nagrinėja A.Petrusevičiaus bylą

Už neteisėtą disponavimą ir prekybą šaunamaisiais ginklais teisiamam buvusiam parlamentarui Algirdui Petrusevičiui skirta dar viena medicinos ekspertizė. Bus tiriama, ar jis dėl sveikatos būklės galėtų atlikti laisvės atėmimo bausmę, praneša LTV „Panorama“.

Apeliaciniam teismui nepavyko surengti A.Petrusevičiaus ir pagrindinio bylos liudytojo Alberto Miceikos akistatos. Jo iki šiol nerado policija, buvimo vietos nustatyti nepavyko ir Saugumo departamentui.

Teismui A.Petrusevičius yra sakęs, kad buvęs bendražygis, vėliau talkinęs saugumui, jį įkalbėjęs perdirbti dujinius pistoletus į kovinius. Juos realizuojant pareigūnai užpernai Kaune ir sulaikė buvusį parlamentarą.

„Kai reikėjo agentą padaryti provokatoriumi, tai jokių problemų nebuvo – surado. Juokinga, kad VSD ir VRM negali surasti to žmogaus, kurį slepia, kuris, manau, yra padaręs kitų nusikaltimų“, – sakė A.Petrusevičius.

Teismas nutarė remtis per ikiteisminį tyrimą duotais A.Miceikos parodymais.
Gavęs naujų pažymų apie A.Petrusevičiaus sveikatos būklę, teismas nusprendė skirti medicinos ekspertizę. Vienoje pažymoje teigiama, kad lietuviško šaunamojo ginklo kūrėjui po operacijos reikalinga nuolatinė priežiūra.

Prieš metus Kauno medikai nustatė, kad buvęs parlamentaras neserga liga, dėl kurios jam būtų per sunku atlikti laisvės atėmimo bausmę.

„Yra daug ligų, dėl kurių sunku atlikti laisvės atėmimo bausmę. Ir sveikam žmogui sunku atlikti šią bausmę. Bet domina ne tai, ar sunku. Domina, ar yra liga, dėl kurios negali. Tų ligų sąrašas yra išsamus“, – aiškino prokuroras Aidas Mažeika.

Už tai, kad gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamuosius ginklus, didelį kiekį šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų A.Petrusevičius ir V.Dudutis prieš porą metų nuteisti ketverių metų nelaisvės, tačiau Aukščiausiasis Teismas bylą grąžino nagrinėti iš naujo.

Kauno apygardos teismui dar kartą skyrus 4 metų įkalinimą, A.Petrusevčius šį nuosprendį apskundė. Jei Apeliacinis teismas paliktų šią bausmę, o medikai nustatytų, kad A.Petrusevičius ją atlikti gali, buvęs parlamentaras kalėtų kiek daugiau nei trejus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų