Pereiti į pagrindinį turinį

Tradicinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ – jau šeštadienį

2015-04-20 14:45
BNS inf.
Bendradarbiavimo memorandumas su „Darom“

Šį šeštadienį rengiama tradicinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“.

Šiais metais akcijos „Darom“ iniciatoriai kviečia visuomenę atkreipti dėmesį į vandens telkinius ir skatina jų valymą. Akciją organizuojančios viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė BNS pirmadienį sakė, kad vandens telkinius valys ne tik narai.

„Vienur narai ners, kitur baidarėmis plauks, kitur iš šonų trauks - įvairiai bus. Šiais metais vanduo yra tam tikra naujovė, plika akimi nematomose vietose, šiuo atveju vandens telkiniuose, yra atliekų gana nemažai. Tačiau šalia to vis tiek bus tvarkomi miškai, pakelės, bendrai naudojamos erdvės, parkai ir taip toliau - visos šitos erdvės toliau bus tvarkomos, o vandens telkiniai tik prisideda - akcija nesiaurėja, o tik išsiplečia“, - aiškino ji.

Akcijos rengėjai žada aktyviai stebėti, kad žmonės slaptai ar naktimis į numatytus „Darom“ taškus nevežtų savo privačių atliekų, ir pabrėžia, kad akcija skirta bendrai naudojamų erdvių tvarkymui.

Akciją globoja premjeras Algirdas Butkevičius.

„Prie bendruomeniška pavasario švente tapusios iniciatyvos Vyriausybės vadovas kviečia aktyviai prisijungti ir Lietuvos gyventojus“, - sakoma pirmadienį išplatintame Vyriausybės pranešime.

Akcijos organizatoriai skaičiuoja, kad „Darom 2015“ turėtų dalyvauti ne mažiau kaip 200 tūkst. dalyvių.

Aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ Lietuvoje kasmet organizuojama nuo 2008 metų. Pasaulinis judėjimas „Let‘s do it world“, kurio nariais drauge su kitų 111 valstybių atstovais yra ir akcijos „Darom“ organizatoriai Lietuvoje, yra pripažintas Jungtinių Tautų Organizacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų