Tragiškai pasibaigęs filmavimas: teritorija – didelė, o kengūros greitis – 60 km/val.

  • Teksto dydis:

Vilniuje iš filmavimo aikštelės pasprukęs kengūriukas šįryt rastas negyvas. Jį partrenkė automobilis. Kino kūrėjai teigia, kad buvo imtasi visų reikiamų priemonių tam, kad būtų išvengta bet kokių nesklandumų. 

Kengūriukas buvo pasiskolintas iš Trakėnuose esančios VšĮ „Zooparkas“. Gyvūno prireikė filmuojant trumpametražinį režisieriaus Vytauto Katkaus filmą „Vilnius Zoo“.

Išplatintame kino gamybos kompanijos „Afterschool“ komentare tvirtinama, kad „filmavimams ruoštasi atsakingai, atsižvelgiant į visas specialistų teikiamas rekomendacijas ne tik dėl transportavimo, laikymo sąlygų, bet ir jų filmavimosi galimybių“.

Komentaras paskelbtas Vilniaus kino biuro, neorganizavusio šio filmo filmavimo darbais, bet padėjusio ieškoti gyvūno, feisbuke. Biuro atstovai aiškino, kad „teritorija, kurioje buvo filmuoti gyvūnai, labai didelė, o kengūros bėga 60 km/val greičiu“.

„Afterschool“ atstovų teigimu, buvo pasirinkti tie gyvūnai, kurie jau turėjo panašios patirties, tačiau zoologijos parko savininkas Algirdas Vasiliauskas LRT sakė, kad gyvūnas kino kūrėjams paskolintas pirmą kartą. „Anksčiau niekada nebuvome skolinę gyvūnų filmavimams. Tai buvo pirmas kartas. Po šio įvykio gyvūnais dalinsimės tikrai nebe taip noriai“, – sakė zoologijos parko savininkas.

„Afterschool“ komentare nurodoma, kad „filmavimo dieną gyvūną lydėjo trys specialistai, kurie dėl jo staigaus elgesio vis dėlto negalėjo jo pavyti“.

Ieškoti kengūriuko buvo „telkiamos gausios pastangos“. Ieškota net ir sutemus, tam pasitelkiant net specialią naktinio matymo įrangą. Iki vidurnakčio, kai paieškos pristabdytos, buvo spėta „nuodugniai išieškoti miškelį ir apylinkes“, tačiau gyvūno pėdsakų nerasta.

Nė vienas iš mūsų neįvertinome išsigandusio gyvūno jėgos, todėl taip ir nutiko.

„Paieškų metu kreipėmės į įvairias Lietuvos draugijas, gyvūnų globos asociacijas, medžiotojus ir kitus specialistus, konsultavomės su jais gyvūno pagavimo atvejais, drauge ieškojome sprendimų, tačiau daugelis nebuvo susidūrę su specifiniu gyvūnu ir mažai galėjo padėti“, – teigiama komentare.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su „Zooparko“ direktore Irma Vasiliauskiene, ji susilaikė nuo bet kokių komentarų. „Oi, šiandien jau  išbeldė galvą, ir taip nuotaikos nėra, nenoriu jokių komentarų. Ačiū už skambutį“, – sakė moteris.

Parko savininkas LRT sakė nieko nekaltinantis. „Yra taip, kaip yra. Nė vienas iš mūsų neįvertinome išsigandusio gyvūno jėgos, todėl taip ir nutiko“, – sakė A. Vasiliauskas.

Šiame zoologijos parke laikomi dar keli kengūriukai, gyvenantys kartu su tokiais egzotiškais gyvūnais kaip tigrai, liūtai, pumos ir jaguarai.

Aplinkos apsaugos departamento atstovė Ieva Krikštopaitytė BNS sakė, kad aplinkosaugininkai patikrins, ar savininkai turėjo leidimą gyvūno naudojimui.

Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalui kauno.diena.lt antradienį po pietų teigė, kad disponuoja tik ta pačia informacija, kurią turėjo ryte, kai šalikelėje rastas nebegyvas gyvūnas.

Policija toliau aiškinasi įvykio aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Čia ne kengūriukas, o suaugusi kengūra. Baikit triesti.

AS manau

AS manau portretas
Kokios priemones galima imtis apsaugant kengura.Ji sokli,greita.Reikia tureti proto toki gyvuna atsivezti filmavimui.

Kengūriukas lėkė per

Kengūriukas lėkė per  portretas
miestą leistinu greičiu, bet nepagalvojo, kad budulių krašte, miesto ribose lakstoma 180 km.Gaila žvėrelio.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių