Pereiti į pagrindinį turinį

Trakuose – dvivaldystė

2009-01-30 09:00
Trakuose – dvivaldystė
Trakuose – dvivaldystė / Redakcijos archyvo nuotr. Atkaklumas: Trakų rajono meras E.Malūkas atsisako užleisti postą.

Trakų rajono savivaldybės taryba vakar pareiškė nepasitikėjimą socialliberalui Edmundui Malūkui ir naujuoju meru išrinko liberalcentristą Vincą Kapočių.

Vietoj ligšiolinio vicemero, Lenkų rinkimų akcijos atstovo Henriko Jankovskio į šį postą išrinktas Darbo partijos atstovas Jonas Sadovskis, konservatorė Nijolė Romaškienė pakeitė iki šiol pirmąja vicemere dirbusią Tvarkos ir teisingumo partijos narę Ireną Kalkienę.

J.Sadovskis ir H.Jankovskis BNS patvirtino, kad tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė 13 tarybos narių iš 25.

Tačiau nuversta valdžia interpeliacijos bei naujos daugumos surengtų rinkimų nepripažįsta teisėtais ir nesirengia atlaisvinti savo darbo vietų.

"Ryte įteiktas 10 narių dėl nepasitikėjimo, o kai mes neįtraukėme į darbotvarkę, nes buvo nesilaikyta terminų, jie išėjo iš salės, ir, kadangi nebuvo kvorumo, mes tarybos posėdį uždarėme. Po kiek laiko jie susirinko ir vėliau atleido merą, vicemerą ir išrinko naujus žmones", – aiškino buvęs vicemeras H.Jankovskis.

Pasak naujojo vicemero J.Sadovskio, posėdyje lankęsis Vyriausybės atstovas Jurgis Jurkevičius pažeidimų per tarybos posėdį neužfiksavo.

"Rytoj eisiu į darbą, bet koridoriuje sėdėsiu – jie neatlaisvina vietų, neatiduoda antspaudo. Kaip nors spręsime, jei neišeis – policiją kviesime", – kalbėjo J.Sadovskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų