Pereiti į pagrindinį turinį

Trišalės tarybos sekretoriatas taps Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos dalimi

2014-09-24 12:11
BNS inf.
A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad Trišalės tarybos sekretoriatas būtų prijungtas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Nuo lapkričio 1 dienos prie ministerijos prijungiamame Trišalės tarybos sekretoriate liks keturi iš dabar turimų penkių etatų.

Vyriausybės posėdyje trečiadienį profesinių sąjungų atstovai ragino palikti galioti esamą tvarką, nes po pertvarkos esą ši institucija nebus objektyvi. Jie prieštaravo ir etatų mažinimui.

„Ateity tikrai darbo padaugės, jeigu Trišalės tarybos sekretoriatas pradės veikti taip, kaip priklauso, ir dirbs regioniniu principu“, - aiškino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Arūnas Černiauskas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė savo ruožtu teigė, kad pertvarka tik pagerins Trišalės tarybos darbą.

„Mes turėtume suprasti ir suvokti vieną dalyką - kad mes nepretenduojame į Trišalės (tarybos) valdymą ar sprendimų priėmimą. Trišalės (tarybos) sekretoriatas yra aptarnaujančią funkciją atliekantis organas ir iš praktikos, kuri jau buvo, mes puikiai matėme, kad mūsų ministerijos darbuotojai bet kokiu atveju teikia visą informaciją, ruošia medžiagą, tai tiesiog mes įvertindami tą situaciją manome, kad tas aptarnavimas turėtų tikrai būti kur kas kokybiškesnis“, - savo ruožtu sakė ministrė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų