Pereiti į pagrindinį turinį

TV3 išmetė savo žvaigždę

2009-01-21 09:00
TV3 išmetė savo žvaigždę
TV3 išmetė savo žvaigždę / TV3 nuotr. Jolanta Butkevičienė

TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė už bandymą ginti žurnalistų teises vakar iš pareigų atleido šios televizijos žinių tarnybos vadovę Jolantą Butkevičienę.

Planuojama, kad TV3 programoje neliks ir daug metų šios žurnalistės kuriamos laidos "Savaitės komentarai".

"Oficialiai esu atleista dėl drausmės pažeidimo už tai, kad su kitų Lietuvos žiniasklaidos priemonių vadovais pasirašiau laišką Prezidentui ir Seimui, raginantį atšaukti žurnalistų darbo apribojimus Seime", – dienraščiui vakar sakė J.Butkevičienė.

– Žiniasklaidos atstovų protesto laiškas buvo parašytas dar sausio pradžioje. Ar taip ilgai reikėjo tą jūsų parašą svarstyti?

– Matyt, kad ilgai. Nors šito klausti turėtumėte ne manęs.

– Ar tuo parašu negynėte žurnalistų, taip pat ir TV3 televizijos, interesų?

– Bet gal mes ne už tuos? Įsivaizduoju, kiek politikų bus dėkingi Arūnui Valinskui dėl mano atleidimo...

– Ar jau galvojote apie naują darbą?

– Aš tik prieš valandą sužinojau, kad esu atleista. Taip smarkiai dar negalvojau. Bet kaip sakė Artūras Zuokas: "Spyris į subinę – tai postūmis žengti į priekį."

Labai tikiuosi, kad geriausia Lietuvoje TV3 žinių komanda tokia ir išliks. Ir kad žmonės sugebės laikytis savo principų. Žiniasklaida jau įrodė, kad gali susivienyti.

TV3 vadovybė iki vakar vakaro nepaskelbė jokio oficialaus pranešimo.


A.Valinsko pėdsakai

Kad Švedijos koncernui MTG priklausančios TV3 valdžia laikosi kiek kitokios pozicijos, nei jos darbuotojai, buvo ypač akivaizdu tomis dienomis, kai Seimo pirmininko A.Valinsko pyktį užsitraukė TV3 žinių žurnalistas Aleksandras Zubriakovas. Tiesiogiai ministrų priesaiką komentavęs žurnalistas prarado akreditaciją dėl to, kad pernelyg garsiai kalbėjo Seimo salėje.

Tąkart TV3 buvo bene vienintelė žiniasklaidos priemonė, nepapasakojusi skandalingo incidento savo Žinių laidoje. Buvo kalbama, kad tuo pasirūpino A.Valinskas, esą paskambinęs buvusiai kolegei L.Blaževičiūtei. TV3 buvo paskutinė televizija, kurioje prieš išeidamas į Seimą A.Valinskas kūrė ir vedė populiarias laidas.


Pavojus žodžio laisvei

Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) šokiruota, jog TV3 televizijos vadovybė J.Butkevičienę atleido dėl to, kad ši, nesuderinusi su televizijos vadovybe, pasirašė žiniasklaidos kreipimąsi į Prezidentą ir Seimą dėl Seimo pirmininko inicijuoto žurnalistų darbo Seime ribojimo.

Atleisti žmogų už tai, kad jis siekė kuo geriau atlikti savo darbą, reikštų, jog Skandinavijos bendrovei priklausančios televizijos vadovybė pamina esminius redakcinės nepriklausomybės žiniasklaidos priemonėje principus. Tai būtų ne tik nacionalinis, bet ir tarptautinis skandalas. Jeigu viešai paskelbti faktai apie J.Butkevičienės atleidimo aplinkybes pasitvirtintų, LŽS nedelsdama apie tai informuos tarptautinę ir Europos žurnalistų bendruomenę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų