Ugniagesiai prašo daugiau pinigų, jų neišgirdus žada protesto akcijas

Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga prašo skirti daugiau lėšų pareigūnų vertinimams,  atlyginimams kelti, o reikalavimų neišgirdus nuo spalio žada protesto akcijas.

Kreipimesi į Vidaus reikalų ministeriją profsąjunga prašo neeiliniams pareigūnų vertinimams skirti papildomai 0,5 mln. eurų ir ne mažiau kaip 1300 pareigūnų per šių metų neeilinius vertinimus pakelti atlyginimų koeficientus per 0,5 punkto.

Taip pat profesinė sąjunga reikalauja panaikinti visas 15 grupės ugniagesių gelbėtojo pareigybes, įsteigti vyresniųjų ugniagesių gelbėtojų pareigybes, taip pat inicijuoti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) finansinį auditą.

Savo rašte profsąjunga nurodo, kad vienas iš jos uždavinių yra prižiūrėti, ar racionaliai naudojamos biudžeto lėšos.

„Pastaraisiais metais Ugniagesių gelbėtojų profesinei sąjungai kyla abejonių dėl PAGD vykdomos sistemos reorganizacijos ekonominės naudos, teisingo finansų panaudojimo, teisėtumo paskiriant vadovus be atrankų“, – pranešime cituojamas profsąjungos pirmininkas Saulius Džiautas.

Rašte primenama, kad pernai rudenį buvo rastas papildomas finansavimas PAGD darbo užmokesčio fondui, jis iš viso sudarė 3,5 mln. eurų, akcentuojama, kad šių ir sutaupytų per reformą pinigų skaidrų ir teisingą panaudojimą privalėjo užtikrinti PAGD.

Visgi pastaruoju metu mes girdime, kad šie pinigai jau yra išleisti kitiems tikslams, o anksčiau duoti įsipareigojimai nebus vykdomi.

„Buvęs PAGD vadovas Kęstutis Lukošius per reorganizacijos metu vykusius susitikimus su ugniagesių bendruomene viešai įsipareigojo papildomai skirti lėšų darbo užmokesčio fondui iš reorganizacijos metu sutaupytų lėšų. Šiais pinigais turi būti finansuojamas pareigūnų koeficientų kėlimas atliekant vertinimus. Visgi pastaruoju metu mes girdime, kad šie pinigai jau yra išleisti kitiems tikslams, o anksčiau duoti įsipareigojimai nebus vykdomi“, – sako profsąjungos pirmininko pavaduotojas Miroslavas Gerasimovičius.

PAGD nuo šių metų vasario neturi nuolatinio vadovo, iš pareigų pasitraukus Kęstučiui Lukošiui. Jis pareigas paliko po kelių nepalankių tarnybinių tyrimų, nustačiusių pažeidimus dėl viešųjų ir privačių interesų deklaravimo, taip pat vykdant viešuosius pirkimus.

Darbą neseniai pradėjusi nauja vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė interviu BNS yra sakiusi, kad lyginant algų tarp statutinių tarnybų netolygumus didesnis dėmesys bus skirtas mažiausiai iš statutinių uždirbantiems PAGD pareigūnams, savivaldos ugniagesių komandoms bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
greitai išlys lanzbergis ir pasakys nėra pinigų reikia viską atiduotš okupantų armijai

Adminpider.

Adminpider. portretas
Adminpider

Juozas

Juozas portretas
Labai teisingai daro, kad reikalauja. Kadangi jie yra daug svarbesni už kariuomenę, turėtų net nekilti abejonių dėl jų tinkamo finansavimo. Jie gelbėja žmones čia ir dabar, kariuomenė gi gal kada nors... O gal derėtų įjungti ugniagesius į karines struktūras, tada galima būtų finansuoti iš karinių išlaidų? Juk nemaža jų dalis jau dabar yra statutiniai pareigūnai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių