Ugniagesiai surengs interaktyvias stalo naftos išsiliejimo suvaldymo pratybas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) rengia interaktyvias stalo naftos išsiliejimo suvaldymo pratybas „Kopos 2021“.

Per jas bus imituojamas didelio naftos kiekio išsiliejimas „X“ terminale prie Lietuvos krantų.

Anot PAGD pranešimo, šios pratybos turėjo vykti praėjusiais metais ir būti didžiausios kada nors Lietuvoje vykusios naftos išsiliejimo pratybos, tačiau pandemija pakoregavo planus ir teko didžiąją dalį veiksmo perkelti į virtualią erdvę.

„Naftos išsiliejimas yra didelio masto problema, ir jei toks kiekis, kaip planuojama per pratybas, išsilietų į jūrą, paplūdimio malonumus Lietuvos gyventojams tektų pamiršti mažiausiai pusei metų, o gal ir ilgiau. Vien Lietuvos turimų resursų, tikėtina, nepakaktų surinkti teršalams, todėl būtų pasitelkta ir kaimyninių šalių pagalba“, – teigiama pranešime.

Šios pratybos yra ES finansuojamo projekto dalis. Juo siekiama suvienyti mokslo bendruomenę (Turku, Klaipėdos ir Talino universitetus), atsakingas institucijas (Suomijos, Danijos, Estijos, Lietuvos ir Švedijos) ir visų projekte dalyvaujančių šalių nevyriausybines organizacijas ir savanorius vienam tikslui – užtikrinti greitą ir kokybišką reagavimą jei išsilietų nafta Baltijos jūroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių