Ūkio viceministru paskirtas G.Kadziauskas

Antradienį ūkio viceministro pareigas pradeda eiti Giedrius Kadziauskas, iki šiol dirbęs Lietuvos laisvosios rinkos instituto viceprezidentu, praneša ministerija.

G. Kadziauskui teks anksčiau Rimanto Žyliaus, dabartinio ūkio ministro, kuruotos administravimo sritys: verslo sąlygų gerinimas, įmonių teisės politika, ūkio ir Europos Sąjungos politika, pramonės, paslaugų ir prekybos politika. 

"Giedrių Kadziauską pakviečiau tapti ūkio viceministru todėl, kad jau porą metų teko kartu dirbti Saulėtekio komisijoje, ieškant verslui geriausių sprendimų. Mačiau jo patirtį Saulėtekio komisijos darbe, vertinu jo, kaip eksperto, darbą ir nuoseklumą bei gebėjimą spręsti sudėtingas problemas. G. Kadziausko susikoncentravimas į praktinį konkurencijos barjerų naikinimą, verslo sąlygų gerinimą, tikiu, duos greitų ir apčiuopiamų rezultatų", – sakė ūkio ministras Rimantas Žylius.

Pasak G. Kadziausko, jo kaip ūkio viceministro svarbiausia darbų kryptis bus verslo sąlygų gerinimas. "Reikia rasti aiškų kanalą ir procedūrą, kad verslas galėtų lengvai išsakyti, kas jam trukdo dirbti, ir sulauktų konkrečių rezultatų. Ne mažiau svarbi mano darbų dalis bus įgyvendinti vieną iš Vyriausybės prioritetų – mažinti verslo administracinę naštą ir efektyvinti verslo priežiūros funkcijas atliekančių institucijų pertvarką", – teigė G. Kadziauskas.

Vilniuje gimęs 32 m. G. Kadziauskas yra įgijęs Vilniaus universiteto teisės magistro laipsnį ir Rygos aukštosios teisės mokyklos tarptautinės teisės ir Europos teisės magistro laipsnį.

G. Kadziauskas nuo 2003 m. iki pradėdamas eiti ūkio viceministro pareigas dirbo Laisvosios rinkos instituto viceprezidentu, stažavosi Europos Tarybos Žmogaus teisių direktorate Strasbūre, stebėjo rinkimus į Rusijos Federacijos Dūmą kaip Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojas.

G. Kadziauskas yra daugelio straipsnių ekonomikos temomis autorius, "Freedom House" leidžiamos knygos "Nations in Transit" skyriaus apie Lietuvą (2005–2009 m.) straipsnių bendraautorius, Pilietinių iniciatyvų centro narys, Pacientų saugos, inovacijų ir kokybės fondo dalininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir ko

ir ko portretas
laisvosios rinkos virsuneles taip verziasi i valstybinius darbus. Manau,kad galetu prastumineti varslui palankius poistatiminius aktus,o taip pat prakisti stambiajam verslui reikalingas lengvatas.

gal

gal portretas
kas galetu pasakyti ka sauletekio komisisja nuveike? Turb but tokiu nebus. Pasikviestu jis dar savo kokiu draugeliu po 25 m , butu lnksma valstybe valdyt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių