Ukrainiečiams karo pabėgėliams jau išduodami skaitmeniniai leidimai

  • Teksto dydis:

Ukrainiečiams karo pabėgėliams pradedami išduoti skaitmeniniai leidimai laikinai gyventi Lietuvoje, jie galės būti tikrinami skenuojant specialų QR kodą, ketvirtadienį pranešė Migracijos departamentas.

Anot jo, kai kurie Lietuvoje esantys Ukrainos karo pabėgėliai jau šios savaitės pabaigoje savo paskyrose migracijos informacinėje sistemoje MIGRIS ras jiems išduotus skaitmeninius leidimus.

Pirmiausia tokiais dokumentais bus aprūpinti praėjusių metų pabaigoje arba šių metų pradžioje į Lietuvą atvykę ir teisingai prašymus išduoti leidimus užpildę bei pateikę ukrainiečiai.

Skaitmeninio leidimo blanke yra dokumento savininko nuotrauka, svarbiausi anketiniai duomenys, speciali pastaba, nurodanti įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ straipsnį, kurio pagrindu užsieniečiui suteikta laikinoji apsauga ir išduotas šis dokumentas.

Kairėje blanko pusėje, po asmens nuotrauka, yra QR kodas, leisiantis patikrinti leidimo tikrumą ir galiojimą.

Tokio dokumento tikrinimą galima atlikti svetainėje migracija.lt/e-leidimas, naudojantis bet kokiu išmaniuoju įrenginiu, turinčiu kamerą bei interneto ryšį.

Skaitmeninius leidimus laikinai gyventi Lietuvoje laikinosios apsaugos pagrindu karo Ukrainoje pabėgėliai gali atsispausdinti arba išsisaugoti savo išmaniuosiuose įrenginiuose PDF formatu.

Migracijos departamento duomenimis, šiuo metu prašymus išduoti naujus arba pakeisti besibaigiančius galioti leidimus laikinai gyventi Lietuvoje iš viso jau yra pateikę daugiau kaip 25 tūkst. karo Ukrainoje pabėgėlių.

Tie karo pabėgėliai, kurie jau yra registruoti Migracijos departamente ir Lietuvoje apsistojo nuo 2022-ųjų pirmojo pusmečio, vis dar turi leidimus laikinai gyventi, išduotus kaip plastikines korteles.

Šie dokumentai galioja iki 2023-ųjų kovo 4 dienos.

Jų turėtojai, pateikę prašymus pratęsti leidimus laikinai gyventi Lietuvoje laikinosios apsaugos pagrindu, taip pat gaus skaitmeninius dokumentus.


Šiame straipsnyje: karo pabėgėliaileidimai gyventiMigracijos departamentaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių