Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečiams padeda ne žodžiais, o darbais: jau pamaitino tūkstančius pabėgėlių

2022-03-09 15:19
DMN inf.

Ne žodžiais, o darbais: verslininkas Dalius Drumsta susikvietė bendraminčius maisto gamintojus ir patraukė prie Ukrainos pasienio karštu maistu vaišinti nuo karo bėgančių ukrainiečių.

Dalius Drumsta Dalius Drumsta Dalius Drumsta Dalius Drumsta Dalius Drumsta

„Idėja kilo, kai prasidėjo kariniai veiksmai Ukrainoje. Mano maisto furgonas kol kas yra laisvas, nes sezonas prasidės tik nuo gegužės. Produktų turiu, šiek tiek pats finansavau, ir pradėjau organizuoti važiavimą į pasienį. Žinojau, kad tikrai bus reikalinga tokia pagalba maistu. Maitinti aš tikrai moku – šioje srityje dirbu 30 metų. Teko kelias dienas paaukoti savo laiko. Susiradau bendraminčių iš Kauno ir esame čia penkta para“, – laidai „Labas vakaras, Lietuva“ pasakojo vyras. Šiuo metu jo komandoje yra penki vyrai.

Jis teigė pagaminęs apie 4,5 tūkst. maisto porcijų pabėgėliams. Anot pašnekovo, itin populiarūs patiekalai – troškinti kopūstai su dešrelėmis, grilyje keptos dešrelės. Pagalbą teikiantis verslininkas verda sriubas, plovą, gamina makaronus su mėsa, ryžius su daržovėmis, kepė kalakutą.

„Kai kurie žmonės prašo vegetariškų patiekalų“, – sakė D. Drumsta, gaminęs ir tortilijas.

Vaikams lietuviai gamino ir dešrainius. Anot jo, pabėgėliams siūlomas sotus ir šiltas maistas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Lietuviams ruošti maistą padėjo ir nuo karo bėgantys vaikai. 

„Atbėgo berniukas su broliu ir močiute. 12 metų berniukas yra labai drąsus, jis pats pasisiūlė į pagalbą, prašė duoti pamaišyti. Jis kokias dvi valandas, kol laukė transporto, kad jį paimtų, buvo pas mus. Jis kitiems vaikams nešiojo ir saldainius, ir minkštus žaisliukus, ir mums padėjo. Berniukas – šaunuolis, su iniciatyva. Nusprendėme, kad iš jo užaugs tikrai labai geras ir doras žmogus“, – sakė pašnekovas. 

D. Drumsta pasakojo, kad žmonės labai skirtingai reaguoja į paramą – vieni labai dėkoja, kiti nori duoti pinigų (vyrai jų atsisako), nes nesupranta, kad maistas gali būti duodamas nemokamai. 

Daugiau naujienų