Ukrainos kariai demonstravo Lietuvoje įgytas žinias ir įgūdžius

Antradienį Lietuvos kariuomenės Gaižiūnų poligone, Jonavos rajone,  pratybomis baigtas septynias savaites trukęs Pėstininkų skyriaus vado kursas, skirtas į Lietuvą atvykusiems Ukrainos kariams.

Kaip skelbia kariuomenė, padedami kvalifikuotų Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro (JLMC) instruktorių, 24 kariai nuo balandžio 17 d. buvo rengiami kompetentingi, psichologiškai ir metodiškai parengti pėstininkų skyriaus vadai, gebantys planuoti skyriaus lygmens operacijas vadovaujantis padalinių valdymo procedūromis pagal NATO standartus ir vadovauti padaliniui nuolat besikeičiančiomis sąlygomis, vykdant pavestas pėstininkų padalinio lygio taktines užduotis.

Rytoj kursą baigsiantiems Ukrainos kariams bus įteikti Pėstininkų skyriaus vado kurso baigimo pažymėjimai. Kurso metu kiekvienas kurso klausytojas buvo vertinamas individualiai, atsižvelgiant ne tik į kario fizines savybes ar gebėjimą vadovauti skyriui, bet ir į tai, kaip karys geba dirbti skyriuje, kaip reaguoja į imituojamus priešo užpuolimus ir kaip geba save valdyti neprarasdamas vadovavimo besikeičiančioje situacijoje.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai Ukrainos karius moko pagal įvairias dvišales ir tarptautines iniciatyvas, iš viso yra apie 50 skirtingų mokymo programų. Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje mokymo grupės kartu su sąjungininkais dar iki šių metų pabaigos parengs tūkstančius Ukrainos karių ir suteiks bazinių karinių žinių ir įgūdžių, kurie reikalingi išgyventi ir veikti mūšio lauke. Šiuo metu Lietuvoje vyksta Šiaurės šalių - Lietuvos sprogmenų neutralizavimo mokymai ir Šaudymo vadovo kursas.

Vyr. srž. sp. T. Kavaliausko vaizdo įrašas.

 


Šiame straipsnyje: Ukrainos kariaikariaiPėstininkų skyriaus vado kursaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių