ULAC vadovo konkurso reikalavimus atitiko vienas pretendentas, jį vertins SAM komisija

Užkrečiamų ligų ir AIDS centro vadovo (ULAC) konkurse pretendentams keliamus reikalavimus atitiko vienas dalyvis, jį vertins Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) sudaryta komisija.

Kaip BNS informavo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atstovė Aistė Šuksta, vertinimas komisijoje numatytas liepos pabaigoje.

„Vienas pretendentas keliauja į kitą etapą. Pokalbis vyks liepos 29 dieną, jis pristatys save ir atsakys į sudarytos komisijos klausimus. Praėjus šį etapą, bus pokalbis su ministru. Būtent jis tuomet ir priims galutinį sprendimą“, – aiškino A. Šuksta.

Jei kandidatas neatitiks keliamų lūkesčių ir reikalavimų, ministerija konkursą ketina skelbti dar kartą.

Komisiją sudaro Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė, viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė, Sveikatos stiprinimo skyriaus patarėja Ginreta Megelinskienė, Antikorupcijos ir atitikties skyriaus vedėja Eglė Tamošiūnienė ir Teisės skyriaus vedėjas Donatas Keršis.

Praėjus komisijos vertinimą, pokalbis su ministru A. Dulkiu turėtų įvykti iki rugpjūčio vidurio.

Paraiškas dalyvauti konkurse buvo galima teikti iki birželio pabaigos.

Pretendentai, siekiantys eiti vadovo pareigas, privalėjo turėti biomedicinos mokslų ar socialinių mokslų srities aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), mokėti valstybinę kalbą pagal trečiąją valstybinės kalbos mokėjimo kategoriją, turėti ne mažesnę kaip vienerių metų vadovaujamo darbo patirtį.

Be kita ko, pretendentai turėjo išmanyti ir gebėti taikyti teisės aktus, reglamentuojančius sveikatinimo veiklos planavimą, organizavimą ir vykdymą, sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą, gebėti nustatyti rizikingas ULAC veiklos sritis ir taikyti tinkamus krizių valdymo modelius, mokėti naudotis šiuolaikinėmis technologijomis.

Be priedų vadovas galėtų gauti nuo maždaug 1090 iki 2414 eurų, neatskaičius mokesčių. Remiantis ULAC pateiktais duomenimis, pernai ketvirtąjį ketvirtį vidutinė vadovo alga siekė 2085 eurus, neatskaičius mokesčių.

Buvusį ULAC vadovą Saulių Čiaplinską dėl pareigų nevykdymo praėjusių metų lapkritį atleisti nusprendė dar tuometis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o dabartinis ministras A. Dulkys teigė neturintis pagrindo keisti šį sprendimą.

S. Čaplinskas tuo metu turėjo nedarbingumą, jis baigėsi kovo pradžioje – tada buvęs ULAC vadovas ir atleistas. Jis atleidimą yra apskundęs Vilniaus miesto apylinkės teismui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alga

Alga portretas
Maža

konkurso

konkurso  portretas
sąlygos tik jam vienam parašytos?

Nbelogai

Nbelogai portretas
Apie ką šnekėti turės ministras dulkys, visiškai neturintis išsilavinimo apie mediciną, su kandidatu iš biomedicinos mokslų...apie orą...? Ir kas čia sakė kad ministrai neturi turėti savo srities išsilavinimo, nes jie politikai,,,ar ne siminyte?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių