UNICEF Lietuvos nacionaliniam komitetui vadovaus V. Ilgius

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų vaikų fondo (UNICEF) Lietuvos nacionalinio komiteto vykdančiuoju direktoriumi pradeda dirbti visuomenininkas ir sostinės politikas Vaidotas Ilgius.

Jis pareigose pakeis 2020 metais šiai organizacijai vadovavusią Eriką Vėberytę, toliau dirbsiančią patarėjų korpuse, pranešė UNICEF Lietuvos komiteto atstovai.

V. Ilgius dirbo Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro vadovu, vadovavo Nacionalinei vystomojo bendradarbiavimo organizacijų platformai, buvo didžiausio Lietuvoje labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ plėtros vadovu. Pastaruoju metu V. Ilgius dirbo Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biure, kur vadovavo Migracijos informacijos centrui „Renkuosi Lietuvą“. Jis taip  2016-2020 metais taip pat buvo Vilniaus savivaldybės narys.

UNICEF Lietuvoje valdybos pirmininkas Mindaugas Glodas tvirtina, kad šiuo dėl COVID-19 pandemijos dėmesys krypsta kitoms rizikos grupėms, kurioms nepriklauso vaikai. Jis tikisi, kad naujojo vadovo patirtis ir kompetencija „ padės komitetui sugrąžinti visuomenės dėmesį vaikų problemoms, primirštoms pasaulinės pandemijos kontekste“.

UNICEF yra 1946 metais įkurta viena didžiausių pasaulyje humanitarinės pagalbos organizacijų, teikianti pagalbą vaikams. UNICEF Lietuvos nacionalinis komitetas šalyje veikia nuo 1993 m., organizuoja paramą vaikams – labdaros TV koncertus ir kitus labdaringus renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mumu

mumu portretas
Dirbti su vaikais būtinai turi būti gejus ir narkomanas, kad vaikus išaukletų tinkamai pagal partinę liniją.

Anonimas

Anonimas portretas
Kosmaras.

Vaidai,

Vaidai, portretas
nuoširdūs sveikinimai, su paaukštinimu - ir dėkui už delikatesų maišelį per finansų krizę 2010 m. - valgėm keliese, Kalvarijų turgus išgelbėjo. AAA
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių