Pereiti į pagrindinį turinį

URM atšaukė perspėjimą nevykti į Ispaniją ir Maltą

2020-06-08 07:34
BNS inf.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė nuo pirmadienio atšaukianti aukščiausią perspėjimą nevykti į Ispaniją ir Maltą.

Scanpix nuotr.

Pasak ministerijos, perspėjimas nevykti į Jungtinę  Karalystę, Švediją ir Portugaliją ir toliau išlieka.

URM taip pat ragina atsisakyti nebūtinų kelionių į Belgiją ir Airiją, kur sergamumas COVID-19 liga išlieka aukštesnis nei 15 susirgimų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų.

Taip pat nuo pirmadienio atnaujintas valstybių, iš kurių į Lietuvą gali atvykti užsieniečiai, sąrašas. Lietuvos piliečiai į Lietuvą gali grįžti visuomet, tačiau pateiktame valstybių sąraše nurodoma, ar grįžus jiems bus būtina laikytis privalomos izoliacijos.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, jog į Lietuvą šią savaitę neleidžiama atvykti užsieniečiams iš Švedijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės bei Portugalijos. Iš Belgijos ir Airijos atvykusiems užsieniečiams privaloma 14 dienų izoliacija.

Dėl padidėjusio sergamumo Švedijoje, atvykus į Lietuvą jiems bus taikoma 14 dienų izoliacija net ir tuo atveju, jei asmuo į keltą Švedijoje keliavo tranzitu iš Norvegijos ar Danijos.

Užsienio reikalų ministerija pabrėžia, kad sergamumo situacija gali pasikeisti labai greitai ir tai gali lemti būtinų apribojimų tiek užsienio valstybėse, tiek Lietuvoje atnaujinimą.

„Lietuvos piliečiai, planuojantys keliones į užsienį, ypač už Europos ribų, raginami itin atsakingai įvertinti galimus kelionės trikdžius ir pasidomėti užsienio valstybėse vis dar taikomais reikalavimais atvykusiems izoliuotis ir pan.“, – įspėja URM.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų