Pereiti į pagrindinį turinį

URM: Lietuvos ambasadorius Azerbaidžane prašo atšaukti jį iš pareigų

2013-08-02 14:38
BNS inf.
Komunistų saugumui dirbusį Bulgarijos ambasadorių Lietuvoje "netrukus" pakeis kitas diplomatas
Komunistų saugumui dirbusį Bulgarijos ambasadorių Lietuvoje "netrukus" pakeis kitas diplomatas / Diena Media nuotr.

Užsienio reikalų ministerija penktadienį BNS patvirtino gavusi Lietuvos ambasadoriaus Azerbaidžane Artūro Žurausko prašymą atšaukti jį iš pareigų.

"URM patvirtina, kad šiandien gautas Lietuvos ambasadoriaus Azerbaidžane Artūro Žurausko prašymas atšaukti jį iš užimamų pareigų. Tai ambasadoriaus sprendimas, kuriuo jis siekia užkirsti kelią galimam neigiamam poveikiui valstybės ir savo reputacijai. Diplomatas supranta, kad susidariusi situacija apsunkina galimybes tinkamai tęsti darbą esamoje pozicijoje", - rašoma BNS perduotame URM pranešime.

"Vertinu tai kaip garbingą ambasadoriaus poelgį. Suprantama, jog iš diplomatų tikimasi nepriekaištingų moralės ir etikos standartų“, - pranešime cituojamas ministras Linas Linkevičius.

Šis URM pranešimas buvo išplatintas netrukus po to, kai į ministeriją buvo atvykęs ambasadorius A.Žurauskas. Išeidamas iš URM penktadienio popietę su žurnalistais A.Žurauskas nebendravo.

BNS žiniomis, į Lietuvą yra iškviestas ir ambasadorius Vengrijoje Renatas Juška URM Generalinei inspekcijai pradėjus tyrimą dėl internete paviešintų galbūt Lietuvos diplomatų pokalbių įrašų.

Liepos 8 dieną svetainėje youtube.com paviešinti trijų pokalbių telefonu įrašai (iš viso 4 įrašų dalys), kuriuose, kaip nurodoma, figūruoja Lietuvos diplomatai: R.Juška, A.Žurauskas, taip pat Užsienio reikalų ministerijos Rytų partnerystės politikos departamento direktoriaus pavaduotojas Zenonas Kumetaitis ir Lietuvos URM pareigūnas Gediminas Kasputis. Viename pokalbyje ambasadorius A.Žurauskas, kaip nurodoma, kalbasi su verslininku Kęstučiu iš Lietuvos.

Visi pokalbių įrašai subtitruoti anglų kalba.

Abu diplomatai šiuo metu atostogauja. Lietuvos ambasadoje Azerbaidžane BNS informavo, kad A.Žurauskas yra išėjęs kasmetinių atostogų nuo nuo liepos 15 iki rugpjūčio 19 dienos, tuo metu ambasadoje Vengrijoje BNS sakė, kad R.Juška atostogauja nuo rugpjūčio 1 dienos.

Užsienio reikalų ministras L.Linkevičius minėtą incidentą su paviešintais galimai Lietuvos diplomatų pokalbiais pavadino informacine provokacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų