URM: siekiama stiprinti valstybės ir diasporos ryšį, dialogą ir partnerystę

  • Teksto dydis:

Siekiama aktyvesnio, gilesnio ir į konkrečius rezultatus orientuoto dialogo tarp valstybės ir diasporos, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Kaip rašoma URM pranešime, ketvirtadienį ministerijos organizuotame pirmajame tarpinstituciniame Lietuvos diasporos politikos įgyvendinimo darbo grupės posėdyje buvo aptartos diasporos politikos nuostatos Vyriausybės programoje ir programos įgyvendinimo plane bei Lietuvos diasporos politikos strategijos „Globali Lietuva“ 2022-2030 metams projektas.

Anot darbo grupės pirmininko, užsienio reikalų viceministro Egidijaus Meilūno, siekiama aktyvesnio, gilesnio ir į konkrečius rezultatus orientuoto dialogo tarp valstybės ir diasporos.

„Vyriausybė, stiprindama diasporos politiką, skiria padidintą dėmesį ir paramą sritims, kurioms pastaraisiais metais to dėmesio ir paramos trūko, tai yra – lituanistinio švietimo plėtrai, diasporos įsitraukimo į Lietuvos gyvenimą ir gerovės joje kūrimą skatinimui, geresnei komunikacijai tarp Valstybės ir diasporos ir „sugrįžtančios Lietuvos“ idėjos įgyvendinimui“, - pranešime sakė viceministras.

Posėdžio metu taip pat buvo aptarta Užsienio reikalų ministerijos rengiama Lietuvos diasporos politikos strategija „Globali Lietuva“ 2022-2030 metams, kuri nuo 2022 metų pakeis šiuo metu galiojančią „Globalios Lietuvos“ – užsienio lietuvių įsitraukimo į valstybės gyvenimą – kūrimo programą.

Tarpinstitucinę Lietuvos diasporos politikos įgyvendinimo darbo grupę sudaro Lietuvos valstybės institucijų, nevyriausybinių ir diasporos organizacijų atstovai.

Nurodoma, jog darbo grupės paskirtis – užtikrinti Vyriausybės dialogą su Lietuvos diasporos organizacijomis ir teikti siūlymus premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamai Lietuvos diasporos reikalų koordinavimo komisijai diasporos politikos įgyvendinimo klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad mūsų pinigais naudotis tie lbgt iškrypėliai negali,ir kiek galima su jais terliotis.Argi nėra svarbesnių šalies reikalų,kad dabar diena iš dienos apie tuos ir rašoma,o dar bjiauriau kaip Raškevičius persekioja Prezidentą ir per TV visiems dalina pica.Tikras psichas tas lbgt iškrypėlis reikia tokias laidas uždrausti kur yra saugumas,policija,prokuratūra.Jie turi ginti Prezidentą nuo persekiojimo.O tie lbgt psichai yra psichai ir jie neprognazuojami.

konservat pederastine huntos gauja

konservat pederastine huntos gauja  portretas
gabena is visus skyliu y lietuva LGBTesnykus --BUSIMUS SAVO RINKEJUS .... o ju visu islaikyma sukrauna tautai ant kupros ,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių