Už sėkmingą neįgaliųjų integraciją – apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Šiandien Vilniuje socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė įteikė apdovanojimus žmonėms ir kolektyvams už sėkmingą veiklą, susijusią su neįgaliųjų integracija.

Šventinė apdovanojimų ceremonija, skirta artėjančiai Tarptautinei žmonių su negalia dienai, įvyko jau antrą kartą.

„Esame stipriausi savo bendrystėje – kai mus vienija idėjos, noras veikti, rūpestis ir paprasčiausia žmogiška šiluma. Integruojantis visoms visuomenės grupėms, plečiasi bendruomeniškumas, atsiranda sinergija. Džiaugiuosi, kad žmonės su negalia Lietuvoje yra aktyvi, savarankiška ir matoma visuomenės dalis, papildanti ir praturtinanti visų mūsų kasdienybę. Šiandien apdovanojame neįgaliuosius ir su jais dirbančiuosius, kurių pasiekimai padarė didžiausią įspūdį, tačiau visi, kas triūsia šioje srityje, yra verti didžiausios pagarbos“, - sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Už pasiekimus mene apdovanotas Tautinių šokių kolektyvas „Šimtažiedis“ (vadovė-choreografė Rūta Juškevičienė), Už pasiekimus sporte – Lietuvos vyrų golbolo komanda ir Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių čempionas Mindaugas Bilius, Už draugiškiausią neįgaliesiems bendruomenę – Lietuvos asociacija „Gyvastis“, Už savanorystę – diksilendas „Sweetband“, Už darbo vietos sukūrimą sau ir kitiems – Lietuvos žmonių su negalia aplinkos pritaikymo asociacijos pirmininkė Nijolė Milkevičienė, Už atsakingą verslą ir palankias darbo sąlygas neįgaliesiems – UAB „Regseda“ direktorė Kristina Zibalienė.

Apdovanojimus organizavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Neįgaliųjų reikalų departamentas prie SADM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių