Eurokomisarė: fizinis barjeras pasienyje su Baltarusija yra būtinas

Už vidaus reikalus atsakinga Europos Komisijos narė Ylva Johansson pirmadienį su vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite lankysis pasienyje su Baltarusija.

Fizinis barjeras pasienyje su Baltarusija yra būtinas, sako pasienyje apsilankiusi Europos Komisijos (EK) narė Ylva Johansson.

„Mano požiūriu, tam tikras fizinis barjeras yra būtinas, tai čia buvo man parodyta labai konkrečiai. Mano požiūriu, tai yra gera mintis pastatyti fizinį barjerą“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Medininkuose sakė Y. Johansson.

Mano požiūriu, tam tikras fizinis barjeras yra būtinas, tai čia buvo man parodyta labai konkrečiai. Mano požiūriu, tai yra gera mintis pastatyti fizinį barjerą.

„Ar tai galėtų būti finansuojama iš ES fondų, sunkiau atsakyti, iš tiesų mes niekada nefinansavome jokių užtvarų statybų, bet mes finansuojame daug kitokios įrangos siekiant užtikrinti, kad integruotas sienos valdymas būtų pakankamai apsaugotas, ir apie tai mes toliau diskutuosime“, – pažymėjo eurokomisarė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su eurokomisare apžiūrėjusi sieną sakė, jog su EK atstove sutarta, kad „Lietuvai atremti šitą hibridinę ataką yra būtina statyti fizinį barjerą arba sieną“.

Vidaus reikalų ministrė taip pat teigė, kad Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) jau yra parengusi planą dėl tvoros statybos, o visų pirma būtų siekiama visą sienos su Baltarusija ilgį padengti piramidės principu įrengta pjaunančia viela – koncertina.

„Pirmiausia mes matome poreikį padengti visą sieną su Baltarusija koncertina, kuri būtų ne šiaip paprasta koncertina dviem aukštais statoma, o piramidės principu, kai yra trys ritiniai apačioj, ant jų du ir ant viršaus vienas, kuris tikrai yra rimtas atsakas ir jį sudėtinga įveikti, ir šalia stovėtų fizinė tvora“, – sakė A. Bilotaitė.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovas Rustamas Liubajevas sakė, kad planai dėl sienos statybos Vidaus reikalų ministerijai buvo pristatyti praėjusią savaitę ir iki savaitės pabaigos bus priimti politiniai sprendimai dėl statybų pradžios.

„Tikrai turime tuos planus. Tie planai buvo parengti praėjusią savaitę. Mes savo pasiūlymus pateikėme Vidaus reikalų ministerijai, taip pat kalbėjome ir diskutavome dėl šių planų įgyvendinimo ir Vyriausybės kanceliarijoje. Manau, kad šią savaitę bus platesnė diskusija įtraukiant politines partijas. Ir iki šios savaitės pabaigos, matyt, jau bus priimti politiniai sprendimai dėl to, kada ir kaip pradėsime įrenginėti tą fizinę kliūtį“, – sakė R. Liubajevas.

VSAT vadas teigė, kad jų pasiūlymuose numatyta kokia tvora, kokiais etapais, kur pirmiausia turėtų būti tiesiama.

Eurokomisarė Y. Johansson atvyko į Lietuvą sekmadienį su dviejų dienų vizitu įvertinti padėties dėl neteisėtų migrantų.

Pirmadienį ji lankėsi pasienyje su Baltarusija, taip pat susitiko su  Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda bei premjere Ingrida Šimonyte.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo beveik 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra daugiau kaip keliasdešimt kartų didesnis nei buvo per visus 2020 metus.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kol

kol portretas
tą ''tvorą'' statyt pradėsit jų čia jau koks pusė milijono atsitrenks .............. dabar kaip stručiai paslėpė galvą smėlyje

Jooo

Jooo portretas
Anomalinis reiškinys Lietuvoje. Pas mus tokio amžiaus būk kad ir Enšteinas bet jeigu esi sena šlubuojanti ir raukšlėta pensininkė tai nusipelnysi tik patyčių. Geriausiu atveju taves ,,nematys ir negirdės"

ir

ir portretas
siai eurobobai ne lakstyt reikia o veikt nedelsiant pasiimt visus tuos valkatas savo zinion ir sutelkt pajegas apsaugai ir finansuot sienos statybai kitu atveju mes atsijungiam nuo europriklausomybes ir adiu tam politbardakui su visom bobom=====
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių