Kviečia uždegti žvakutę savo krašto partizanams

  • Teksto dydis:

Tačiau lapkričio 1-ąją, kai kapinės skęsta gėlių ir žvakių jūroje, gausu vietų, kur tamsu ir tuščia, nors ten atgulę mūsų tautos didvyriai.

"Septynerius metus susiburdavome akcijai, kurios metu lankydavome gyvybes už Lietuvos laisvę paaukojusiųjų žūties vietas, tvarkydavome jų kapus ir uždegdavome pagarbos žvakutes. Situacija pasaulyje ir Lietuvoje sudėtinga, todėl masinių susibūrimų rekomenduojama vengti, tačiau keliauti vienam ar su šeimos nariais gryname ore nėra draudžiama ir daugelis planuojame lankyti artimųjų amžinojo poilsio vietas. Kviečiame keliaujant nepamiršti ir mūsų didvyrių atminimo įamžinimo vietų", – ragina viena iš šios iniciatyvos organizatorių Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdybos pirmininkė Rasa Duobaitė-Bumbulienė.

Svarbu, kad kiekvienas mūsų uždegtų bent vieną žvakelę ant Laisvės kovotojo amžinojo poilsio ar žūties vietos.

"Šiemet kviečiame kiekvieną jūsų į asmeninę akciją, kuri žvakelių liepsnelėmis pamiškėse ir laukuose šį atminimo savaitgalį nušvies visą Lietuvą. Ir visai nesvarbu, kelias atminimo vietas aplankysite ir keliese, svarbu, kad kiekvienas mūsų uždegtų bent vieną žvakelę ant Laisvės kovotojo amžinojo poilsio ar žūties vietos", – pridūrė R.Duobaitė-Bumbulienė.

"Lapkričio pirmosiomis dienomis, minėdami Visų šventųjų dieną ir Vėlines, lankome artimųjų kapus, uždegame žvakelę, pagerbiame išėjusiųjų atminimą. Kviečiame brolius ir seses šaulius, visus piliečius, visuomenines organizacijas, moksleivius uždegti žvakeles ir ant kovojusių bei žuvusių už mūsų laisvę kapų. Tegul mūsų didvyriai niekada nebūna užmiršti!" – Lietuvos šaulių sąjunga taip pat ragina prisiminti ir pagerbti kovojusius už mūsų Tėvynės laisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prie

prie portretas
ruso buvo geriau, a ne??? Komentatoriai atsirado

Česlovas

Česlovas portretas
Degti žvakę tiems parazitams? Parazitams kurie engė mano protėvius ir plėšikavo? Lai dega jie pragare amžinai!

Anonimas

Anonimas portretas
Bando istorija pakeisti,šiaip yra gyvų senolių ,kurie kentė šitų banditų išpuolius.o dabar didvyriais daro.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių