Užfiksuota, kaip K. Sobčak vidury dienos pėsčiomis kirto Lietuvos sieną

  • Teksto dydis:

Lietuvos tarnybos ir valdžia aiškinasi, kodėl prieštaringai vertinama rusė ir – kaip kalbama – Vladimiro Putino krikšto dukra Ksenija Sobčak buvo įleista į Lietuvą, praneša LNK.

Garsi rusė pėsčiomis kirto Baltarusijos ir Lietuvos sieną. Ją lydėjo į šalis besidairantis vyras. Kai pasienietis paklausė, kur ji eina, atsakė, kad į Lietuvą. Taip prieštaringai vertinama Rusijos televizijos veikėja, pseudoopozicionierė K.Sobčak atsidūrė Lietuvoje, nors oficialiai Rusijos piliečiai neįleidžiami.

„Ji turi Izraelio pasą“, – pažymėjo Valstybės saugumo departamento vadovas Darius Jauniškis.

Izraelio piliečių neįleisti negalima, todėl teigiama, kad K.Sobčak atvažiavo teisėtai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Jei ji keltų kažkokią grėsmę, matyt, būtų sankcionuotas asmuo. Konkrečios informacijos apie jos kažkokią neigiamą veiklą nėra ir interpretacijomis nesivadovaujame“, – tęsė D.Jauniškis.

Su Izraelio pasu į ES galima atvykti be vizos ir čia būti iki 90 dienų. Žinoma, jei asmuo nėra nepageidaujamų asmenų sąraše. Teigiama, kad K.Sobčak pavardės jame nėra.

„Faktų, kurie būtų vertę tai daryti, neturėjome“, – akcentavo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Pavyzdžiui, jei patriarchas Kirilas taip norėtų atvykti į Lietuvą, būtų neįleistas. Jo į juodąjį sąrašą ES taip pat neįtraukė, bet Lietuva įtraukė į savo atskirą. Už tokius sąrašus atsakinga Užsienio reikalų ministerija.

„Tai gali keistis. Ateityje atidžiau žiūrint, iškylant naujiems faktams, atsiradus naujų vertinimų“, – pažymėjo G.Landsbergis.

Ar K.Sobčak dar Lietuvoje, ar stebima, saugumo vadas nekomentuoja: „Nekalbėsiu apie tai, kas yra daroma, ir kas ne.“

Rusijos žiniasklaida rašo, kad Lietuva tikriausiai nėra galutinis tikslas.

„Ponia K.Sobčak jau šiandien gali būti ne Lietuvos teritorijoje, nes nėra jai apribojimų vykti į Lenkiją, į kitas Europos valstybes arba į Šiaurę“, – svarstė G.Landsbergis.

Balandį Rusijoje buvo pasklidę gandų, kad K.Sobčak pabėgo į Izraelį. Taip pat, kad ir ji pati, ir jos sūnus gavo Izraelio pilietybę. Pati K.Sobčak savo „Telegram“ kanale kalbas apie pabėgimą neigia, tačiau apie pilietybę konkrečiai nepasakė.

Izraelis tapęs rusų turtuolių rojumi. Jie pasinaudoja sugrįžimo įstatymu. Pagal jį, Izraelis išduoda pasą tiems, kurių bent vienas iš senelių žydas. Pavasarį Izraelio pilietybę gavo ir Ala Pugačiova, ten pabėgusi su vyrų Maksimu Galkinu ir vaikais. Pranešama, kad Izraelio paso siekia ir M.Galkinas.

„Noriu pabrėžti, kad tai nėra pirmas atvejis, kai iš Rusijos ar Baltarusijos Izraelio piliečiai patenka per Lietuvą į ES teritoriją“, – sakė G.Landsbergis.

Noriu pabrėžti, kad tai nėra pirmas atvejis, kai iš Rusijos ar Baltarusijos Izraelio piliečiai patenka per Lietuvą į ES teritoriją.

K.Sobčak iš Rusijos spėjo pasprukti prieš tai, kai pareigūnai atvažiavo į jos namus daryti kratų. Spėjama, jie būtų ją sulaikę dėl kaltinimų turto prievartavimu stambiu mastu. Taip pat pranešama, kad kiek anksčiau buvo sulaikytas jos bendražygis Kirilas Suchanovas. Nukentėjusysis – valstybinės korporacijos „Rostek“ vadovas Sergejus Čemezovas. Tai vienas artimiausių V.Putino aplinkos žmonių, jam taikomos sankcijos.

Tyrėjų teigimu, kaltinamieji iš S.Čemezovo neva išviliojo 11 mln. rublių. Manais apie jį neskelbiant neigiamos informacijos.

„Jokiu būdu nereikėtų čia nieko idealizuoti ir galvoti, kad laisvo žodžio gynėjai veržiasi į Lietuvą dabar“, – akcentavo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Rusijoje veikia sąvoka kontroliuojama opozicija.

„Neatiduoti monopolio A.Navalnui ar tikrai antisisteminei opozicijai, turi tokią garo nuleidimo funkciją. Eini dalyvauti prezidento rinkimuose, kad atimtum balsus iš kokios nors nesisteminės opozicijos“, – situaciją komentavo L.Kasčiūnas.

Prieš ketverius metus K.Sobčak dalyvavo Rusijos prezidento rinkimuose. Pasak politologų, ji marionetinė V.Putino varžovė. Ir suteikė apgaulingą demokratijos įspūdį.

„Nors iš tikrųjų tik pašūkauji šiek tiek, paskui gyveni penkių žvaigždučių viešbučiuose ir prabangoje“, – komentavo L.Kasčiūnas

Tikra Rusijos opozicija gyvena kalėjime, o K.Sobčak yra V.Putino draugo, buvusio Sankt Peterburgo mero dukra. Sklando kalbos, kad ir Putino krikšto dukra. Per tėvo laidotuves V.Putinas guodė jos motiną. Ši – Rusijos tarybos narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lužkovas ir Sobčak

Lužkovas ir Sobčak portretas
Kai kovojome dėl Nepriklausomybės, Maskvos meras Lužkovas ir Leningrado meras Sobčak [Ksenijos Sobčak tėvas], buvo didžiausi Lietuvos nepriklausomybės rėmėjai. O dabar Sobčak jau Putino rėmėja?

Rašo

Rašo portretas
kad sobciak siuntė putinas ieškoti ryšių,su kuo galėtų kalbėtis,kad priverstu zelenski derėtis.Kaip 17 pavasario akimirku,tas pats

tik

tik portretas
ar tai neparodo vsd /kiskio/ verkslenimas kai pagal politZal.pridurku pasiulymus nekaltus sodina nes to nori /isivaldovines/ padaras nes tai seimininko seimininkas o kad s is jau pusto padus siam GV /globejui/ tylint /kiskis/ pasimete nes zino kad vis iems teks atsakyt ir gaila tu /kiskiu/ kurie priristi uz pavadzio prie /krumo/ lauks tik nezin kas 1 pasirodys vilkas ar lape bet rezultatas bus 1 ???===
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių