Užfiksuota pirmoji šiais metais tropinė naktis

  • Teksto dydis:

Užfiksuota pirmoji šiais metais tropinė naktis, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

„Trečiadienis buvo labai šiltas ir saulėtas. Aukščiausia oro temperatūra siekė 26–31 laipsnį. Naktis irgi buvo sausa. Žemiausia oro temperatūra daug kur siekė tarp 11–17 laipsnių, pajūryje ir pamaryje buvo 18–21 laipsnis. Labiausiai oras atvėso Molėtuose ir Joniškyje, atitinkamai, iki 10,3 ir 10,4 laipsnių.

Šilčiausia buvo Nidoje, kur per visą naktį oro temperatūra nenukrito žemiau 20,5 laipsnio. Tai buvo pirmoji šiais metais tropinė naktis Lietuvoje.

Faktai: 2023 m. per visą vasarą Nidoje buvo tik viena, o 2022 m. pasitaikė net 20 tropinių naktų. 1991–2020 m. laikotarpio vasaromis Nidoje vidutiniškai būdavo fiksuojama po 4–5 tropines naktis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Orų prognozė

Šiandien bus be lietaus. Vėjas nepastovios krypties, 4–9 m/s. Aukščiausia temperatūra 28–33 laipsniai karščio“, – rašė Meteo.lt.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Isilavinimas ar melagyste?

Isilavinimas ar melagyste? portretas
Mokinausi uzsienyje. Ryte, esant apie minus 3, afrikietis isejo i gatve trumpom rankovem ( i darba). Pasiulau striuke, nes buvau dar su megztiniu. Pastarasis pradejo juoktis bei paaiskino, kad naktimis buna ir salciau. Manau, kad ... jau tikrai turi zinoti "tropines" nakties savoka ! Kaip uzkniso ... apsuptis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių