Užsienio reikalų ministerijoje atidaroma išeivijos lietuvių meno paroda

  • Teksto dydis:

Penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje (URM) Vilniuje atidaroma Pasaulio lietuvių metams skirta vaizduojamojo meno paroda iš „Lewben Art Foundation“ ir Lietuvos išeivijos dailės fondo kolekcijų.

Joje pristatoma per 20 įvairioms kartoms atstovaujančių lietuvių menininkų darbų: Jono Rimšos, Prano Domšaičio, Stasio Eidrigevičiaus, Kęstučio Zapkaus, Rūtos Jusionytės, Vytenio Jankūno ir kitų.

Ekspozicijoje galima pamatyti platų lietuvių menininkų kūrybos spektrą nuo realizmo iki abstrakcijos.

„Lewben Art Foundation“ – nevalstybinė institucija, administruojanti reprezentatyvią meno kolekciją. Ją sudaro Lietuvos ir užsienio menininkų kūriniai nuo XVIII amžiaus pabaigos iki šių dienų.

Bendradarbiaudama su dailėtyrininkais, kuratoriais, menininkais ir kitomis kultūros bei meno organizacijomis, „Lewben Art Foundation“ organizuoja parodas, leidžia meno albumus.

„Lewben Art Foundation“ taip pat yra Lietuvos išeivijos dailės fondo steigėja. Šio fondo tikslas – sistemingai tyrinėti išeivijos dailę bei grąžinti kūrinius į tėvynę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.

A.  portretas
Galėtų ir daugiau advokatų ar verslo įstaigų kurti papildomą vertę menui. Būtų sveika konkurencija, bet Lewben daro gerus dalykus..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių