Pereiti į pagrindinį turinį

Užsitęsusios politikų sužadėtuvės (foto)

2013-06-07 11:08
Užsitęsusios             politikų sužadėtuvės (foto)
Užsitęsusios politikų sužadėtuvės (foto) / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Prieš rinkimus juodu prisiekinėjo, kad ves savo vaikų motinas ir sukurs šeimą. Tačiau rinkimai praėjo, o buvęs Seimo narys Ligitas Kernagis ir Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius iki šiol savo mylimų moterų taip ir nenuvedė nei prie altoriaus, nei į civilinės metrikacijos skyrių.

Tvarkė archyvus ir namų ūkį

Ar politikai, pasakodami, kad kurs šeimą, rinkėjams tik dėl akių piešė teigiamą savo įvaizdį ir didino reitingus? Šiandien suprask tai, kaip nori.

Laikinai nuo pareigų nušalintas sostinės vicemeras R.Adomavičius ne vienus metus drauge gyvena su perpus jaunesne Laura Čyžiūte. Pora susilaukė dukrelės Reginos, kuriai dar nėra trejų metų. Vicemeras vestuvių tema nelabai norėjo kalbėti.

„Kai mes ženysimės, tai ir sužinosit, – sakė prieš savaitę 60-metį minėjęs R.Adomavičius. – Planuojam vestuves, tiktai dabar ne laikas tam. Šeimos taryba kaip nutars, taip ir bus.“

Paprašius sukonkretinti, gal vestuvės įvyksiančios per kurią nors šventę, pavyzdžiui, Žolinę, vicemeras sakė, kad švenčių kol kas nenumatoma. O gal dėl vestuvių jam baugu todėl, kad jo gyvenimo draugė už jį daug jaunesnė? Solidžiam vyrui su jauna moterimi – rizika.

„Rizika yra su visokiomis. Bet mes apie tai nei galvojam, nei kalbam. Rizika nepriklauso nuo žmogaus amžiaus“, – mano R.Adomavičius.

Politikas mieliau pasakojo, ką veikė, kai, įtarus paėmus kyšį, buvo nušalintas nuo pareigų ir jam nereikėjo vaikščioti į darbą savivaldybėje. Tada jis tvarkė savo archyvą, namų ūkį, mokėsi anglų kalbos.

„Galų gale susigaudžiau, kad rytą pateka saulė ir galiu į ją normaliai pažiūrėti“, – sakė pašnekovas.

Šią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnyba pranešė jau baigusi tyrimą, kuriame R.Adomavičiui pareikšti įtarimai kyšininkavimu. Netrukus ji ketina bylą perduoti teismui.

Tekėti jau nemato prasmės

Šiuo metu motinystės atostogose esanti 29-erių L.Čyžiūtė buvo kur kas atviresnė. Paklausta, gal šią vasarą juodu su R.Adomavičiumi ketina tuoktis, Laura pareiškė: „Artimiausią dešimtmetį – tikrai ne.“

Nors mylimas vyriškis sužadėtuvių žiedą jai įteikė prieš penkerius metus, moteris sakė, kad apie santuoką juodu nekalba.

„Šiuo metu tekėti būtų juokinga. Man juokinga žiūrėti, kai žmonės po 10–15 bendro gyvenimo metų susituokia. Juk jie jau vis tiek yra šeima, ir tas priesakas jau seniai duotas, gyvenimas nusistovėjęs. Tie, kurie nori tuoktis, tai padaro greitai – per metus draugystės. Manau, kad tos užsitęsusios santuokos – dėl akių. Dabar tekėti aš nematau prasmės“, – tvirtai savo nuomonę dėstė L.Čyžiūtė.

Data paskirta, svečiai sukviesti

Rugpjūčio 26 d. dainų autoriui ir atlikėjui, buvusiam Seimo nariui L.Kernagiui sukaks 50 metų. Ir jis iki šiol vis dar nevedęs! Šiais laikais, kai moterys taip pakuoja vyriškius, tai atrodo kone stebuklas.

„Ligitai, jau seniai viešai pareiškėte, kad vesite savo sužadėtinę Neringą Seniūnaitę, tačiau vestuvių kaip nematyti, taip nematyti. Kada jos įvyks?“ – paklausėme buvusio politiko L.Kernagio.

„Šiemet“, – užkluptas tiesaus klausimo, linksmai atsakė vyriškis. Tačiau nė už ką nenorėjo konkretinti vestuvių datos.

Tad gal iš viso jų nebus? L.Kernagis dievagojosi, kad vestuvės suplanuotos, data paskirta, svečiai sukviesti, tačiau jaunieji nieko nekonkretina, nes nori išvengti nepageidaujamo dėmesio.

„Nenoriu, kad mano vestuvių pabaiga būtų tokia kaip Andriaus Šedžiaus, – prisirinko žurnalistų ir pradėjo komentuoti“, – sakė pašnekovas.

Jonavoje gyvenantys L.Kernagis ir N.Seniūnaitė susipažino daugiau kaip prieš 10 metų. Pora augina ketverių metų dukterį Šarlotę. N.Seniūnaitė dirba logistikos bendrovėje Kaune.

Vestuvėms jaučiasi subrendęs

Anot L.Kernagio, esą aplinkybės taip susiklostydavo, kad jis vis būdavo išvykęs iš namų. Iš pradžių labai daug koncertavo po Lietuvą, todėl su ankstesne savo drauge (paauglio sūnaus Marko motina) mažai laiko praleisdavo kartu. Paskui gyveno Olandijoje – iš pradžių dainavo, paskui suko verslą. Tada kelerius metus praleido Kazachstane, kur prodiusavo televizijos laidą. Grįžo iš Kazachstano ir vėl namie negyveno, nes ketverius metus dirbo Seime. Todėl dabar, kol yra namie, ir nusprendęs vesti.

Galbūt šis mohikanas kapituliuos per savo auksinį jubiliejų?

„Spėliokite, spėliokite, – išsisukinėjo Ligitas. – Atvirai pasakius, aš nesu tokio poelgio – vedei, nepatiko, išsiskyrei – šalininkas. Reikia devynis kartus pamatuot, dešimtą kirpt. Turiu gerą pamoką su savo sūnaus mama. Manau, mes abu laimingi, kad nesusituokėme. Būtų buvę labai skausminga skirtis, būtų buvę kur kas daugiau buitinio kraujo išlieta. Bet aš laikiau, kad mes gyvename šeimoje. O gal mes dar nebuvome tiek subrendę, kad būtume šeima?“

Dabar, gyvendamas su 30-mete Neringa, jis mano, kad tai, kas reikalinga santuokai – branda, pagrindas po kojomis, – jau yra.

Anot pašnekovo, draugystės pradžioje pati Neringa nenorėjo, kad juodu kurtų šeimą, – esą labai bijojo žurnalistų dėmesio.

Planuoja sukti į verslą

Nuo politikos L.Kernagis pernelyg nenutolo – pastaruoju metu dirba Seimo narės Aurelijos Stancikienės padėjėju-patarėju.

Tačiau tie laikai, kai jis organizavo ir vedė televizijos laidas, – jau seniai praeitis. Šiuo metu jam nelabai įdomu viešas gyvenimas. Be to, ir statusas pasikeitė – jis nėra viešas asmuo. Tačiau vyriškis neslėpė, kad kartais jį kviečia vesti privačių renginių. Sutinka ten padirbėti, kad neprarastų formos.

Galbūt pastaruoju metu jis suka į verslą?

„Šiek tiek yra tiesos, – sakė L.Kernagis. – Turiu planų atvesti į Lietuvą, į gamybos sritį, užsienio investuotojų. Norėčiau, kad jie atvažiuotų į Jonavą, kur gyvenu, – nemažai darbo vietų ten būtų sukurta. Bet dar nenoriu apie tai atvirauti – bijau nubaidyti fortūną.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų