V. Adamkus apie žmonos būklę: viltis miršta paskutinė

  • Teksto dydis:

Vakar po pietų prezidentas Valdas Adamkus į Santariškes atvyko aplankyti savo žmonos. Medikai žadėjo, kad apie ponios Almos Adamkienės sveikatos būklę žinių jau bus daugiau, pasakojama LNK reportaže.

„Ponia Alma Adamkienė gydoma Santaros klinikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje“, – informavo Santaros klinikų Vidaus ligų centro vadovė Aušra Marcijonienė.

Skubiai į Santaros klinikas A. Adamkienė atvežta ketvirtadienį, staiga kritiškai pablogėjus sveikatai.  Jai diagnozuotas galvos smegenų kraujotakos sutrikimas. Teko atlikti sudėtingą operaciją.

„Iš vienos magistralinių galvos smegenų kraujagyslių buvo pašalintas trombas, tačiau pacientės būklė išlieka sunki“, – sakė A. Marcijonienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vakar valandą ligoninėje praleidęs prezidentas sako, jog šiuo metu gyvena nežinomybėje.

„Jau visą savaitę nėra ištarusi nė žodžio, nė atmerkusi akių. Stebėjau jos kvėpavimą. Kaip sakant, buvo toks bangavimas: tai stipriau, tai atsileidžia“, – apie žmonos būklę susikrimtęs kalbėjo V. Adamkus.  

Jau visą savaitę nėra ištarusi nė žodžio, nė atmerkusi akių. Šiandien aš stebėjau jos kvėpavimą. Kaip sakant, buvo toks bangavimas...

 

Nors kraujotaką ir pavyko atstatyti be komplikacijų, bet išvadų daryti medikai dar nesiryžta.

„Prognozuoti, kaip atsistatys, kiek atsistatys, kiek liks liekamųjų reiškinių po įvykusio kraujotakos sutrikimo, mes dabar negalime. Dažniausiai lemiantis faktorius būna laikas. Nors procedūra atlikta greitai ir sėkmingai, be komplikacijų atstatyta kraujotaka, dar yra ir kitos aplinkybės – amžius, gretutinės ligos“, – komentavo A. Marcijonienė.

Insultą ponia A. Adamkienė yra patyrusi ir 2019-aisiais. Vėliau ji dar kelis kartus gulėjo ligoninėje dėl kraujotakos problemų.

„Dedamos visos pastangos, siekiame geriausių rezultatų. Laikas parodys“, – teigė Santaros klinikų Vidaus ligų centro vadovė.

„Turiu tik vilties, nes gyvenu ta mintimi, kad viltis miršta paskutinė“, – vos tramdydamas ašaras kalbėjo V. Adamkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Leiskite žmogui

Leiskite žmogui portretas
Ramiai išeiti. Tiesiog neskanūs straipsniai

Taigi

Taigi portretas
Net neabejoju, kad nei viena kita senutė negaus nei penktadalio tiek dėmesio ir greitumo pagelboje

sveikatos poniai A.bet ne jums lojikai

sveikatos poniai A.bet ne jums lojikai portretas
Tie patys išsigimusių komentarai po kiekvienu straipsniu teršianys Lietuvą,varantys pastoviai ant jos.Kas jus paperėjo.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių