Pereiti į pagrindinį turinį

V. Baltraitienė nesiūlys visame Utenos rajone įvesti ekstremalios padėties

2014-08-07 15:34
BNS inf.
T.Lukšio/BFL nuotr.

Žemės ūkios ministrė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijai penktadienį nesiūlys įvesti ekstremalios situacijos visame Utenos rajone, kur ketvirtadienį tokia padėtis paskelbta tik Tauragnų ir Saldutiškio seniūnijose.

„Rytoj komisijos posėdyje aš tokio sprendimo (visame Utenos rajone paskelbti ekstremalią padėtį - BNS) nesiūlysiu kol kas. Jeigu paskelbtume ekstremalią situaciją, tai galėtų užkirsti kelią „Utenos mėsai“ išvežti savo produkciją“, - BNS sakė Virginija Baltraitienė.

Ministrės teigimu, paskelbus ekstremalią padėtį visame Utenos rajone, kai kurie „Utenos mėsos“ klientai galėtų pagalvoti, kad iš bendrovės negalima pirkti produkcijos.

„Dabar produkcijos išvežimas sulėtės ne dėl maro, o dėl naujų Rusijos importo apribojimų“, - teigė V.Baltraitienė.

Anot jos, Žemės ūkio ministerija dabar renka informaciją apie naujas Rusijos sankcijas. Penktadienį V.Baltraitienė susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite aptarti susiklosčiusios situacijos.

„Čia yra ne vienai valstybei sankcijos, o visai Europos Sąjungai, todėl mes atsiduriame dviguboje situacijoje, nes ne tik negalime į Rusiją išvežti, bet galime susidurti ir su produkcijos pertekliumi Europos Sąjungoje“, - kalbėjo V.Baltraitienė.

Trečiadienį Rusija apribojo žemės ūkio produktų ir maisto produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių.

„Biovelos“ grupės, kuriai priklauso „Utenos mėsa“, direktoriaus pavaduotojas Audrius Kantauskas trečiadienį, adr iki Rusijai paskelbiant apie embargą, BNS sakė, jog „Utenos mėsa“ nepatirs jokių nuostolių ar nepatogumų dėl rajone rasto kiaulių maro, nes įmonė yra gerai apsisaugojusi ir kiaulienos iš užkrėstų rajonų nėra pirkusi.

Trečiadienį Utenos rajone nustatytas jau antrasis kiaulių maro židinys. Liepos pabaigoje šalies rytinėje dalyje, Ignalinos rajone netoli sienos su Baltarusija ir Latvija, židinys rastas didelėje ir gerai saugomoje fermoje.

Ekstremali padėtis šiuo metu paskelbta Ignalinos, Trakų, Varėnos, Druskininkų, Lazdijų, Šalčininkų ir Alytaus rajonuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų