V. Čmilytė-Nielsen bendravo su Baltarusijoje kalinamo žurnalisto žmona

  • Teksto dydis:

Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį bendravo su Baltarusijoje kaltinamo žurnalisto Ihario Losiko žmona Darja ir pažadėjo apie jos vyro situaciją informuoti tarptautinę bendruomenę.

Parlamento vadovės teigimu, I. Losikas jau daugiau kaip pusmetį kalinamas baisiomis sąlygomis, nes „turėjo drąsos dar prieš rinkimų farsą pakovoti už demokratiją“.

„Teisminis procesas nevyksta, vaikinui tik laikas nuo laiko pateikiami vis sunkesni kaltinimai. Visi laužti iš piršto. Man labai sunku įsivaizduoti, kokioje įtampoje gyvena ši jauna šeima. Galiu tik suprasti jaunos moters skausmą. Darja pripažįsta, kad vyrui sunku psichologiškai – jis nemato šeimos, nemato augančios dukters, kurios labai laukė ir labai ja džiaugėsi“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, vienintelė šių žmonių viltis – Europos Sąjungos ir JAV spaudimas Aliaksandro Lukašenkos režimui paleisti politinius kalinius ir organizuoti demokratinius rinkimus.

„Su Darja sutarėme, kad apie jos vyrą bei kitus konkrečius žmones kuo plačiau kalbėsiu tarptautiniu mastu. Tarptautinė bendruomenė ir politikai turi žinoti kuo daugiau detalių apie Lukašenkos režimo žiaurumą. Tai ir darysiu kiek leidžia mano galimybės“, – teigė Lietuvos parlamento vadovė.

Vasario pradžioje Lietuvos politikai pranešė apie iniciatyvą globoti politinius kalinius Baltarusijoje.

Prie iniciatyvos prisidėjusi Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen ėmėsi padėti 28-erių žurnalistui ir tinklaraštininkui, Laisvosios Europos radijo darbuotojui I. Losikui. Jis buvo paskelbęs bado streiką, bet po 42 dienų jį nutraukė kilus grėsmei gyvybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriau jau

Geriau jau portretas
Su Asanžu pabendrautų

Truksta zodziu

Truksta zodziu portretas
ir cia skaitosi Lietuvos valdzia? Bendrauja tik su maistininkais o lietuviai jai nulio vietoj.

Gitana Nesėda

Gitana Nesėda portretas
Kad jau mes tą ciauciau jų šeriam tai reikia batkai čmil nielsienę nusiųsti mainais ir atsipliurptu kalėjimo numeryje sočiai ir mums vieną parazitą mažiau šerti reikėtų...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių