Pereiti į pagrindinį turinį

V. Gedvilas per atostogas žais golfą, A. Butkevičius ilsėsis pajūryje

2013-06-13 07:54
V. Gedvilas per atostogas žais golfą, A. Butkevičius ilsėsis pajūryje
V. Gedvilas per atostogas žais golfą, A. Butkevičius ilsėsis pajūryje / Vytauto Petriko nuotr.

Jau greitai prasidėsiantis pirmininkavimo ES Tarybai įkarštis valdžios atstovams atostogų planų nesujaukė. Dauguma jų poilsį planuoja rugpjūtį – tą mėnesį paprastai atostogaujama ir ES institucijose.

Seimo pirmininkas žais golfą

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas rugpjūčio 15 d. vyks į konferenciją Grenlandijoje, tad sako atostogausiantis arba savaitę prieš tai, arba po to. Tiksliai atostogų grafiko V.Gedvilas teigė dar nesuplanavęs, tačiau norėtų trumpai ištrūkti į užsienį.

„Rugpjūtį bandysiu gal savaitei kur nors išvažiuoti, daugiau kaip ir neturiu atostogų. Planuoju savaitei į užsienį, dar neapsisprendžiau kur, Europoje kur nors. O gal ir vietoj būsiu, gal ir niekur neišvažiuosiu“, – svarstė Seimo pirmininkas.

Paklaustas, ar turi tradicijų, kaip leisti atostogas, V.Gedvilas pasakojo visuomet laisvu metu žaidžiantis golfą.

„Kiek galėsiu vasarą, kiek laikas leis, golfą žaisiu. Mėgstu žaisti, tai sena mano aistra. Paprastai žaidžiu sostinėje golfo klube arba Europos geografiniame centre. Dar kartais Klaipėdoje, kartais varžybos vyksta, tai ir varžybose dalyvauju. Pagrindinis dalykas, kai laisvo laiko turiu, tai sportuoju – arba krepšinis, arba futbolas, arba golfas“, – atskleidė politikas.

Seimo pirmininko teigimu, dauguma ministrų poilsiaus būtent rugpjūtį, kai tai daro ir ES institucijų atstovai. Tačiau liepą, pasak V.Gedvilo, dar teks pasidarbuoti iš peties.

„Liepą dar vyks darbai, liepos 4 d. bus paskutinis posėdis Seime, iškilmingas pirmininkavimo ES Tarybai atidarymas, atvažiuos labai daug svečių iš Europos Parlamento. Be to, dar kiti paruošiamieji pirmininkavimo darbai vyks liepą, turėsim darbo“, – sakė Seimo pirmininkas.

Premjeras – į pajūrį

Kelių savaičių atostogas rugpjūtį planuoja ir premjeras Algirdas Butkevičius. Tačiau kokią kelionės kryptį jis pasirinks, dar neaišku.

„Paprastai savaitę premjeras praleisdavo Lietuvos pajūryje, tad tikimasi, kad ir šiemet pavyks dalį atostogų laiko pailsėti Lietuvoje. Kita dalis atostogų planuojama užsienyje, Europoje, tačiau kol kas dar negalime įvardyti, kurioje šalyje“, – informavo Ministro pirmininko spaudos tarnyba.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis tikino ir per atostogas neužmiršiantis, kad Lietuvos laukia pirmininkavimas ES Tarybai, tad toli neišvyks – jeigu prireiktų grįžti.

„Tikiuosi, bent poros savaičių atostogos bus. <...> Bet jeigu bus, tai neabejotinai Lietuvoje, su galimybe bet kurią akimirką, jei tik reiks, grįžti. Šiaip visą laiką mes su žmona atostogaujame Lietuvoje – keletą savaičių kaimo sodyboje. Arba esame buvę Palangoje, toliau nuo tos centrinės gatvės, kur ramiau, mažiau žmonių būtų, triukšmo. Tai tokie polėkiai, pomėgiai neegzotiniai“, – kalbėjo V.Mazuronis.

Laikysis senų tradicijų

Kultūros ministras Šarūnas Birutis atostogaus ir birželį, ir rugpjūtį. Ministro teigimu, poilsio savaitėmis jis laikysis per daug metų atsiradusių atostogų tradicijų.

„Birželį savaitėlei skrisim su šeima į Kretą. Likusios atostogos – rugpjūčio pradžioje. Tai Lietuvoje, kaime, Nidoje, Kuršių marių regatoje tradiciškai dalyvauju. Tokia tradicija jau 20 metų – Kuršių nerijoje. Tai Nidos džiazo festivalis, Kuršių marių regata, tenisas. Ir paskui savaitė kaime“, – sakė Š.Birutis.

Apie atostogų planus paklaustas Sveikatos apsaugos ministerijai vadovaujantis Vytenis Povilas Andriukaitis nedaugžodžiavo. Tik atskleidė, kad poilsiaus liepos pabaigoje ir į užsienį nevyks.

„Dar nežinau, žinau, kad liepos pabaigoje, bet tiksliai negaliu dar pasakyti. Būsiu tik Lietuvoje, gal pavyks kokią savaitę kaip visada su baidarėmis“, – teigė V.P.Andriukaitis.

E.Masiulis rinksis pajūrį

Vienas opozicijos lyderių Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis sakė kol kas jokių kelionių bilietų neturintis, o atostogas greičiausiai su šeima leis Lietuvoje.

„Šiais metais kaip niekad neturime kokių nors konkrečių planų. <...> Kol kas į užsienį važiuoti neplanuojame, bet neatmetame tokio varianto, gal sugalvosime ką nors kuriam nors savaitgaliui. O šiaip tradiciškai – savaitę Nidoje būsime maždaug liepos pabaigoje–rugpjūčio pradžioje, vyks Kuršių marių regata, truputį paburiuosime ir savaitę su šeima pabūsime Nidoje. O daugiau, kadangi pats iš Klaipėdos esu, tai tam krašte laikysiuosi. Kol kas neturime nei bilietų, nei kokių nors kelialapių, nes neaiškus grafikas, kada žmona galės. Tad jei atsiras galimybė, gal ir išlėksime trumpam“, – pasakojo E.Masiulis.

Liberalas sakėsi esąs užkietėjęs žvejys, tad labiausiai jį traukia su vandeniu susijusios pramogos. Taip pat, jei pavyks, E.Masiulis neatmeta galimybės nuvykti stebėti šalies krepšinio rinktinės žaidimo.

„Dar variantas – rugsėjo pradžioje, prieš prasidedant Seimo sesijai, galbūt nuvažiuoti į Europos krepšinio čempionatą Slovėnijoje. Gana netoli vyksta, tai Lietuvą palaikyti, kokias kelias varžybas pažiūrėti“, – sakė E.Masiulis.

O šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, kaip ir ankstesniais metais, atostogauti neketina. Pagrindinis tokio sprendimo motyvas – šalies vadovo atostogų nenumato Lietuvos Respublikos prezidento įstatymas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų