Pereiti į pagrindinį turinį

V. Kasiulevičius: norisi tikėti, kad balandį pagaliau galėsime atsikvėpti

2021-02-15 21:45
DMN inf.

Profesorius Vytautas Kasiulevičius savo feisbuko paskyroje rašo, kad likusios vasario dvi savaitės ir kovas dar tebėra rizikos mėnesiai, o nuo balandžio, tikėtina, nuo koronaviruso jau galėsime atsikvėpti. 

M. Ambrazo/ELTOS ir Pixabay.com nuotr.

„Estijos Vyriausybė sušvelnino ribojimus vasario pradžioje. Lietuva tai padarė šiandien. Naujų atvejų po poros savaičių gali padaugėti ir pas mus, bet kuo tai vyks lėčiau, tuo geriau. Tai labai priklauso nuo skiepijimo ir testavimo apimčių.

Švedų tyrimas rodo, kad mūsų platumoje koronavirusams būdingi du pikai – beta koronavirusams (OC43, HK41) – gruodį, o alfa koronavirusams skirtingai –  vasarį 229E ir kovą NL63.

Kiek senesnė škotų studija rodo beveik tą patį.  Paskutinė sisteminė apžvalga teigia, kad nuo gruodžio iki kovo mėnesio šiaurės platumoje koronavirusai „jaučiasi“ gerai.

Nors SARS-CoV-2 yra beta koronavirusas ir mes gruodį tai patyrėme savo kailiu, bet nepamirškime, kad SARS-CoV-2  „karjerą“ šiaurės platumose pradėjo 2020 metų vasario mėn, o piką pasiekė kovo pabaigoje – balandžio pradžioje. Todėl likusios dvi savaitės vasario ir kovas tebėra rizikos mėnesiai, kada reikia elgtis atsakingai. Norisi tikėti, kad balandį jau pagaliau galėsime atsikvėpti“, – rašo profesorius.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų