V. Vasiliauskas: manau, kad negrįšime prie tokio griežto karantino

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sako nesitikintis, kad šalis grįš prie griežto karantino, koks buvo pavasarį.

„Manau, kad negrįšime prie tokio griežto karantino, koks buvo, nes dabar pasirinktas kelias yra toks taškinis karantinas. Visi iš principo tai suvokia. Plius mes iš principo esam kiek prisitaikę, tiek mes, tiek verslas. Valstybės pagalba būtų toliau aktuali, bet aš akcentuočiau galbūt į priemonių tikslingumą, kad jos turėtų būti labiau tikslesnės“, – teigė V. Vasiliauskas.

Anot jo, valstybės išmoko pamokas po pirmosios koronaviruso bangos.

„Jei pažiūrėtume į tarptautinę aplinką, vėlgi tarptautinėje aplinkoje situacija finansų rinkose nėra tokia įtempta, kokia buvo balandžio, kovo mėnesiais. Aišku, daug kas greitai gali pasikeisti. Bet kol kas kaip ir likvidumas yra palaikomas centrinių bankų. Čia nematyčiau kažkokių problemų“, – sakė Lietuvos banko vadovas.

„Bet kad gali prasidėti kvestionavimas viešųjų finansų kontekste, tam reikia būt pasiruošus, todėl labai svarbus yra kitų metų biudžeto dokumentas“, – pridūrė V. Vasiliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
Reikia ponuliui griežto karantino valgyme.

Manau

Manau portretas
šitą reptiloido išperą pasiims korona.

kaunietis

kaunietis portretas
dar vienas virusologas...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių