Vaikai iš Rusijos iš arti pažino Lietuvos kultūrą

Alantoje vykstančioje stovykloje 63 vaikai iš Rusijos mokosi lietuviškų amatų, kalbos, vyksta į lankytinas šalies vietas ir kitaip susipažįsta su Lietuva bei jos kultūra.

Dauguma stovykloje dalyvaujančių vaikų – lietuvių tremtinių palikuoniai. Antanas Rusijoje gyvena nuo gimimo, tačiau gerai kalba lietuviškai, nes su juo namuose Sankt Peterburge taip bendrauja lietuvis tėtis.

Vytios seneliai – taip pat lietuviai. Nors berniukas lietuviškai nekalba, tačiau to mokosi, nes nori atvažiuoti į Lietuvą gyventi.

„Mano vardas Vytia, aš esu iš Rusijos, iš Karelijos, Petrozovodsko“, – lietuvių kalbos žinias demonstravo berniukas.

Stovykloje pilna ir neturinčių lietuviško kraujo vaikų. Į stovyklą atvykusi Katia ryšių su Lietuva neturi, bet jai patinka pažinti Lietuvą, mokytis kalbos bei amatų.

Stovyklos idėja kilo Lietuvių bendruomenės Sankt Peterburge pirmininkui, kuris vaikus į stovyklą atrenka pagal pasiekimus šeštadieninėje Sankt Peterburgo lietuvių mokykloje. Tiesa, pripažįsta, kad 63 vaikus sužiūrėti nėra paprasta.

„Taip aktyviai žaidė futbolą, kad net koją sulaužė. Bet ką padarysi – vaikai yra vaikai“, – kalbėjo prof. Gintautas Želvys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių