Valdantieji sieks odontologų licencijavimą grąžinti Odontologų rūmams

  • Teksto dydis:

Naujos valdančiosios daugumos atstovai sieks panaikinti prieš metus priimtą ir aštuonis mėnesius galiojančią tvarką, kad odontologams licencijas išduoda Akreditavimo tarnyba.

Grupė Seimo narių, tarp kurių yra ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, registravo naujos redakcijos Odontologijos rūmų įstatymo projektą.

Jie patys nurodo, kad pagrindinis jo tikslas – grąžinti odontologų, burnos priežiūros specialistų licencijavimą Odontologų rūmams.

2019 metų gruodį tuometinio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos iniciatyva Seimas buvo nusprendęs, kad nuo 2020 metų gegužės odontologų licencijavimą perima Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba.

Anot A. Verygos, šie medikai buvo vieninteliai sveikatos apsaugos specialistai, kuriuos licencijavo nevyriausybinė organizacija, kurioje narystė yra privaloma.

Dabar grupė Seimo narių siūlo grąžinti senąją tvarką – ir privalomą narystę Odontologų rūmuose, ir teisę jai išduoti licencijas savo nariams.

Anot jų, atėmus iš Odontologų rūmų teisę išduoti licencijas „buvo suduotas smūgis odontologų ir burnos priežiūros specialistų profesinei savivaldai“. Parlamentarų teigimu, neatsižvelgta į sukauptą didžiulę rūmų patirtį ir daugiau kaip 2 mln. eurų investicijas siekiant užtikrinti minėtą funkciją.

„Praėjus daugiau kaip septyniems mėnesiams nuo naujos tvarkos įsigaliojimo odontologų ir burnos priežiūros specialistų vertinimu administracinė našta tik padidėjo, o odontologų ir burnos priežiūros specialistų galimybės skirti daugiau dėmesio ir laiko savo pacientams sumažėjo“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

Licencijų išdavimas Odontologų rūmams buvo perduotas 2004 metais, bet jau 2015 metais Seime registruota iniciatyva valstybei perimti šią funkciją. Odontologų rūmams priešinantis tokiai iniciatyvai, pataisa priimta daugiau kaip po ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To jonas lietuvis

To jonas lietuvis portretas
Ar nebūsi trečias brolis šeimoje?Kaip Jonas taip durnas

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Faktiškai tai reikštų monopoliją ir plėšikavimą. Dantų gydytojai daugeliu atvejų panašūs į Osvencimo prižiūrėtojus ,lupusius kaliniams dantis. Geriausių norų gydytojas pakliūna į pinigų plėšikų karuselę , ir tarnauja , nes kito kelio nėra. O odontologų rūmai pasistengs kad ,konkurencijos kainų mažinimo pusėn neatsirastų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių