Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininkų ne mažėja, o daugėja

2009-06-15 14:39
Valdininkų ne mažėja, o daugėja
Valdininkų ne mažėja, o daugėja / Redo Vilimo (BFL) nuotr.

 

Valstybės tarnautojų nuo sausio iki birželio 1 dienos ne sumažėjo, o padaugėjo - 615.

Tuo tarpu apkarpytame valstybės biudžete jų algoms skiriamų išlaidų santykis su visais asignavimais padidėjo, rašo dienraštis „Verslo žinios".

Dienraščio pateikiamais duomenimis, valstybės tarnautojų skaičius birželio pradžioje buvo 615 etatų didesnis nei pradedant sausį, nutilę ir iniciatyvos naikinti apie 1,5 tūkst. likusių tuščių etatų.

„Verslo žinių" duomenimis, atleistų iš valstybės tarnybos negausu ir darbo biržose, kur plūsta iš privataus sektoriaus atleisti darbuotojai. Į Lietuvos darbo biržą per sausį-gegužę kreipėsi 171 tūkst. 622 darbo netekę asmenys, tarp jų atleistų pagal Valstybės tarnybos įstatymą -110.

Kaip rašo „Verslo žinios", apkarpius biudžetą darbo užmokesčiui skirtos lėšos jame sumažėjo 124 mln. litų, tačiau ir čia yra manipuliacijų. Pirma, tie nubraukti pinigai buvo popieriniai - skirti institucijų patvirtintiems, bet neužimtiems etatams. Antra - po tokio sumažinimo apkarpytame biudžete valdininkų algoms skirtų lėšų santykis su visomis išlaidomis ne sumažėjo, o padidėjo.

Dienraščio pateikiamais duomenimis, šiuo metu išlaidos valdininkų algoms - 3,294 mlrd. litų - sudaro 12,756 proc. viso biudžeto. Tuo metu iki pastarąjį kartą tikslinant biudžetą šios išlaidos, 3,418 mlrd. litų, sudarė 12,687 proc. biudžeto.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų