Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžią ir liaudį atskyrė mūrai

2011-07-07 19:11
Valdžią ir liaudį atskyrė mūrai
Valdžią ir liaudį atskyrė mūrai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Valdovų rūmai, kol nebaigti, priklauso liaudžiai. Nors viena rūmų atkūrimo idėjų buvo ta, kad čia turėtų vykti valstybinių švenčių paminėjimai ir iškilmės, politikos elitas dar nemato reikalo ten kelti kojos.

Dėl lėšų taupymo oficialūs valstybinių švenčių priėmimai jau antri metai nerengiami ir Prezidentūroje. Todėl vakar aukštuomenė rinkosi privačiame labdaros vakarėlyje Chodkevičių rūmų kieme.

Tačiau, pasirodo, net „dalinė“ Valdovų rūmų apdaila nėra kliūtis ir čia organizuoti aukšto lygio renginius.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos koncerto rūmuose klausėsi apie 500 žmonių.

Į viešą nemokamą šventę susirinko iš anksto užsiregistravę vilniečiai, buvo atvykusių ir iš kitų miestų.

Ne vienas koncerto svečias maloniai nustebo palydėtas į pirmąsias žiūrovų eiles, rezervuotas elitui, tačiau taip ir neužimtas iki pat koncerto pradžios. Nebuvo matyti nei vieno Seimo nario, ministro.

Kartu su paprastais lietuviais Valstybės dieną rūmuose paminėjo JAV ambasadorė Lietuvoje Anne E. Derse. Atvyko dar keli diplomatai, Kovo 11-osios Akto signatarai.

Susirinkusiems grojo Donato Katkaus diriguojamas Vilniaus miesto savivaldybės šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir du kviestiniai solistai: violančelininkas Ivan Monighetti ir arfininkė Florence Sitruk. Pastaroji su orkestru pirmą kartą Lietuvoje atliko vieną iš E.P.Alvarso kūrinių.

Renginio metu net du kartus buvo giedamas Lietuvos himnas: D.Katkus juo pradėjo koncertą, o renginiui pasibaigus, lygiai 21 val., Vinco Kudirkos Tautišką giesmę pritariant orkestrui rūmų svečiai giedojo kartu su visais Pasaulio lietuviais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų