Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia nepamiršo kovos su korupcija

2009-01-09 09:00
Valdžia nepamiršo kovos su korupcija
Valdžia nepamiršo kovos su korupcija / Gedimino Bartuškos nuotr. Titulas: teisingumo ministras R.Šimašius Vyriausybėje paskirtas atsakingu už kovą su korupcija.

Mėnesį dirbanti naujoji Vyriausybė deklaruoja ryžtą kovoti su korupcijos priežastimis ir persekioti už konkrečius korupcinius žingsnius.

Pirmieji pokyčiai žadami jau šiemet, sudėtingesnėms problemoms spręsti esą gali prireikti visos kadencijos.

Tarp įvardytų kovos su korupcija priemonių – permainos reglamentuojant viešuosius pirkimus ir teritorijų planavimą, gaivinti "saulėtekio iniciatyvas", persekioti susikompromitavusius, o vėliau susirgusius ar iš darbo išėjusius valstybės pareigūnus ir aktyviau konfiskuoti turtą kaip bausmę įvykdžius korupcinius nusikaltimus.

"Mes jaučiame, kad šita priemonė (turto konfiskavimas – red. past.) yra nepakankamai taikoma ir, ko gero, tai yra šiek tiek susijusi su ikiteisminių tyrimų nepakankamu atlikimu. Dažnai iliustruojama žiniasklaidoje, jog korupcija užsiima vienas šeimos narys, o turto turi kiti šeimos nariai, galiausiai viskas dingsta neaišku kur", – po vakar Vyriausybės surengto pasitarimo žurnalistams sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius, kuris Ministrų kabinete bus atsakingas už kovą su korupciją.

R.Šimašiaus teigimu, Teisingumo ministerija jau šiais metais keis teisėkūros sistemą, kad informacija apie teisės aktus būtų "skelbiama laiku ir vietoje, suteikiant galimybių susipažinti ir vertinant poveikį". Ūkio ministerija, kuri naujoje Vyriausybėje atsakinga už viešojo pirkimo kontrolę, esą "rimtai stumiasi šitais klausimais" ir pokyčius taip pat žada jau šiemet. Kiek lėčiau pokyčiai vyks teritorijų planavimo ir sveikatos apsaugos srityse.

Premjeras Andrius Kubilius, paklaustas, kiek laiko reikės pažaboti korupcijai, ėmė svarstyti, jog ši problema nepaveldima, tačiau terminais savęs neapribojo.

"Manau, kad mes nesame kažkokia nelaimės zona arba ašarų pakalnė, šalis, kuri genetiškai būtų labiau korumpuota už kokias nors kitas šalis", – kalbėjo premjeras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų