Pereiti į pagrindinį turinį

Valstiečiai turi naują vadą

2009-03-02 09:00
Valstiečiai turi naują vadą
Valstiečiai turi naują vadą / LVLS nuotr. Permainos: iš K.Prunskienės partijos vairą perėmė ne jos šalininkas G.Didžiokas (dešinėje), o oponentas R.Karbauskis (kairėje).

Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) pirmininku šeštadienį neeiliniame partijos suvažiavime Anykščiuose išrinktas verslininkas Ramūnas Karbauskis.

Iki šiol LVLS vadovavusi Kazimira Prunskienė, nusprendusi nekovoti dėl vietos prie partijos vairo, bendru suvažiavimo dalyvių sutarimu paskelbta partijos garbės pirmininke.

Už R.Karbauskio kandidatūrą balsavo 323 suvažiavimo delegatai, jo konkurentas europarlamentaras Gintaras Didžiokas surinko 244 balsų, 3 biuleteniai buvo sugadinti.

Partijos pirmuoju vicepirmininku išrinktas Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, ir anksčiau ėjęs pirmininko pavaduotojo pareigas.

K.Prunskienė savo atsitraukimą argumentavo prezidento rinkimų kampanija – politikė juose savarankiškai iškėlė savo kandidatūrą. K.Prunskienė suvažiavime sakė nenorinti būti siejama su viena politine jėga, taip tikėdamasi pritraukti ir kitų socialinių grupių, ne tik su valstiečiais liaudininkais siejamų, paramos.

O vienas jos oponentų ir "vertimo" iš posto iniciatorius R.Karbauskis K.Prunskienės sprendimą trauktis anksčiau aiškino baime pralaimėti partijos pirmininko rinkimus.

"Manau, K.Prunskienė nekels savo kandidatūros į partijos pirmininkus, nes tikrai pralaimėtų, dėl to ir apie kandidatavimą į prezidentus pranešta dar prieš suvažiavimą, tai yra strateginis ėjimas", – BNS yra sakęs R.Karbauskis.

Jis dėl takoskyros su K.Prunskiene praėjusiais metais pasitraukė iš vicepirmininko pareigų ir partijos, tačiau vėliau sugrįžo į valstiečių liaudininkų gretas, neslėpdamas siekių iš partijos vadovo posto išstumti savo oponentę.

Spalį vykę Seimo rinkimai partijai vadovaujant K.Prunskienei LVLS nebuvo sėkmingi. Partija neįveikė 5 proc. rinkimų barjero, o pati K.Prunskienė Molėtų-Švenčionių vienmandatėje rinkimų apygardoje pralaimėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovui, tuomečiam Molėtų merui Valentinui Stundžiui. Į Seimą vienmandatėse apygardose išrinkti trys LVLS atstovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų