Pereiti į pagrindinį turinį

Valstiečių partijos vadovas R. Karbauskis sako remiantis Šakių merą

2014-01-03 14:01
BNS inf.
A. Ufarto / BFL nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako remiantis partijos atstovą Šakių merą Juozą Bertašių, kuris stos prieš teismą dėl piktnaudžiavimo.

R.Karbauskis laikosi pozicijos, kad J.Bertašius veikė ne savo interesų, o rajono naudai, todėl byla - ne korupcinė, net jei naudojant lėšas ir buvo tam tikrų pažeidimų.

"Ta istorija tuščia savo esme, nes ten nėra jokios korupcijos, tai yra tarybos priimtas sprendimas, dėl kurio po to apkaltintas meras, ir net buvo sulaikytas, kas visai nesuvokiama įvertinant aplinkybes", - BNS sakė R.Karbauskis.

"Čia nėra tas atvejis, kai yra korupcija, kai žmogaus pasinaudoja kažkuo sau, tai yra tarybos sprendimas, kurio neužprotestavo Vyriausybės atstovas, ir jokiu būdu nėra kaltinimas korupcija. Tai ką partija turėtų šitoj vietoj daryti? Jei tai būtų korupcija ar kaltinimas korupcija, mes darytume kažkokį suspendavimą, bet šiuo atveju to nėra. Čia ne korupcija, tiesiog jie bandė pasielgti ūkiškai, kad greičiau būtų sutvarkyta. Gal kažkur prasižengia su kokiu nors įstatymu ta prasme, kad pinigų šaltinis ne tas buvo, bet tie žmonės ūkiški, jie ūkiškai bando spręsti klausimus, ir jei Vyriausybė nesugeba vykdyti savo pareigos, neduoda pinigų kažkokiems remontams, jie bando suktis, kaip įmanoma. Šitoj vietoj aš palaikau merą ir tarybos narius", - kalbėjo partijos vadovas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) penktadienį pranešė, jog prokurorai teismui perdavė bylą, kurioje piktnaudžiavimu kaltinamas Šakių rajono meras J.Bertašius.

STT Kauno valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl mero piktnaudžiavimo, prekybos poveikiu ir turto iššvaistymo siekiant asmeninės naudos sau ir artimiesiems. Jis taip pat kaltinamas, kad sukurstė Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio vedėją daryti tokias pačias nusikalstamas veikas.

Baigus ikiteisminį tyrimą ir Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui surašius kaltinamąjį aktą baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų