Valstybės finansuojamų vietų skaičius aukštosiose mokyklose didėja ketvirtadaliu

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vyriausybė patvirtino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymą didinti valstybės finansuojamų bakalauro ir vientisųjų studijų skaičių – lyginant su pernai jis didėja ketvirtadaliu.

„Didindami valstybės finansuojamų studijų vietų skaičių siekiame kelti aukštojo mokslo prieinamumą ir užtikrinti didesnes galimybes studijuoti valstybės lėšomis išlaikant kokybės kartelę“, – pranešime žiniasklaidai sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Numatoma, kad valstybės finansavimą dar daugiau nei 3 tūkst. pirmakursių – 2020 metais gaus apie 16,5 tūkst. pirmakursių, 2019 metais jis buvo suplanuotas 13,2 tūkst. stojančiųjų.

Anot ministerijos, 2020 metams priėmimui į bakalauro ir vientisąsias studijas numatoma skirti 13,1 mln. eurų, tai 41 procentu daugiau nei buvo suplanuota skirti 2019 metais.

2020-aisiais, kaip ir 2019 metais, planuojama finansuoti studijas 3,8 tūkst. magistrantų, 477 doktorantams ir 391 rezidentui. Taip pat numatoma valstybės finansavimą skirti 200 stojančiųjų į pedagogikos profesines studijas.

Preliminarūs bakalauro ir vientisųjų studijų valstybės finansuojamų vietų skaičiai pagal atskiras studijų kryptis ir jų grupes, o menų ir pedagoginėms studijoms pagal studijų programas bus tvirtinami švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių