Pereiti į pagrindinį turinį

Valstybės ir savivaldybės įmonių vadovams ketinama įvesti reputacijos kriterijų

2014-10-09 12:21
BNS inf.
K. Vanago / Fotobanko nuotr.

Valstybės ir savivaldybės įmonių vadovais siūloma skirti tik nepriekaištingos reputacijos asmenis.

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė tai numatančioms Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pataisoms. Toliau jas svarstys parlamento komitetai.

Liberalas Vitalijus Gailius siūlo įstatyme numatyti, kad asmuo negalėtų būti paskirtas įmonės vadovu, jeigu būtų pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turėtų neišnykusį ar nepanaikintą teistumą, jeigu buvo nuteistas kaltu dėl nusikaltimo valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams ar korupcinio pobūdžio nusikaltimo padarymo, jeigu dėl jo padaryto nusikaltimo buvo padaryta žala valstybei, jeigu yra uždraustos organizacijos narys.

Vadovauti valstybės ir savivaldybės įmonei negalėtų ir tie, kurie buvo atleisti iš skiriamų arba renkamų pareigų dėl priesaikos ar pasižadėjimo sulaužymo, pareigūno vardo pažeminimo ir nuo atleidimo iš pareigų dienos nepraėjo treji metai, taip pat tie, kuriems atimta teisė eiti tokias pareigas.

„Paradoksas – valstybės tarnautojais gali tapti tik nepriekaištingos reputacijos asmenys, tačiau valstybės ar savivaldybių įmonių vadovams analogiškas reikalavimas iki šiol netaikomas. To negalime toleruoti, nes būtent jie priima sprendimus leidžiant mokesčių mokėtojų pinigus, skiriamus iš valstybės biudžeto. Aukštos pareigos ir susikompromitavęs ar teisiamas asmuo yra nesuderinama, dėl skaidrumo šiuo atveju negali kilti jokių abejonių“, – pristatydamas projektą teigė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas V.Gailius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų