Valstybės skola advokatams jau viršija pusę milijono eurų – nebesiima bylų

Seimo opozicijos lyderis Julius Sabatauskas ragina valdančiuosius kuo greičiau spręsti valstybės skiriamų advokatų krizę, kurie atsisako imtis bylų, nes valstybė jiems vėluoja sumokėti algas 3-4 mėnesius.

Pasak Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto nario, advokatams ėmus protestuoti, Vyriausybė prieš mėnesį pažadėjo atsiskaityti, tačiau vadinamoji advokatų krizė tęsiasi.

Opozicijos lyderis J. Sabatauskas teigia, kad valstybė lieka įsiskolinusi advokatams pusę milijono eurų. Pasak politiko, vis sudėtingiau rasti, kas teiktų nemokamą teisinę pagalbą nepasiturintiems klientams, kurie neturi pinigų pasamdyti gynėją.

„Valdantiesiems jau turbūt tapo įprasta skriausti pačius silpniausius. Dabar jie sudarė situaciją, kai piliečiai, neturintis išteklių samdytis brangių advokatų, yra paliekami be galimybės ginti savo interesus. Vyriausybė jau 3-4 mėnesius nesumoka atlygio daugiau nei keliems šimtams advokatų, kurie teikia valstybės garantuojamą teisinę pagalbą nepasiturintiems piliečiams“, – sako opozicijos lyderis socialdemokratas J. Sabatauskas.

Skola advokatams jau viršija pusę milijono eurų. Nuo šito kenčia ne tik mūsų valstybės prestižas.

Atsisakymas atstovauti bylose – tai savotiškas valstybinių advokatų streikas. Pasak parlamentaro, jie skundžiasi, kad valandinis apmokėjimas bylose už atstovavimą kaip valstybės paskirto gynėjo yra vienas mažiausių Europoje ir pats menkiausias iš visų Baltijos valstybių, nes įkainis už valandą advokato darbo siekia 13 eurų.

„Skola advokatams jau viršija pusę milijono eurų. Nuo šito kenčia ne tik mūsų valstybės prestižas. Čia pat kyla klausimų, kaip užtikrinsime įstatymuose numatytą įsipareigojamą ginti Lietuvos piliečius? Ar valdantiesiems rūpi, kad būtų atstovaujami tik tie, kurie gali susimokėti?“ – klausia Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys.

Pasak J. Sabatausko, valdantieji, neatsiskaitydami valstybės advokatams už teisinę pagalbą, stabdo ir nusikaltimų tyrimą. Bylos vilkinamos dėl vis labiau užsitęsiančių advokatų paieškų. Socialdemokratas primena, kad valstybė yra įsipareigojusi skirti gynėjus nepilnamečiams, kitakalbiams, neįgaliesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "Valdantiesiems jau turbūt tapo įprasta skriausti pačius silpniausius" - čia taip anas apie teisėjus ir advokatus?.. o GAL kaip tik laikas tš ad'VOK-atų apetitus apribot?

ALGIS

ALGIS portretas
Okam juos ginti IR TAIP TUOJAU PATYS IŠMIRS , JAU DIDINS IR SPINDULIUOTĖS NORMAS , IŠKERTAMI PLYNAI MIŠKAI- LABANORAS PUNIA ,ŠIMONIŲ GIRIA IR TAIP TOLIAU .

adv

adv portretas
nesumoka ir delspinigiu nenumatyta, o turetu. valstybe tai uz kiekv diena delsp reikalauja kai paveluoji. advokatai muo tu varganu 13 eur VMI Ir Sodrai privalo sumoketi laiku be islygu. Advokatsi teikiantys antrune pagalba prireikus nemokamai gina ne tik mazas pajamas gaunancius,bet ir nepilnamecius, neigaliuosius, uzsieniecius, tiesiog sulaikytus ar suimtus,apklausiamus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių