Pereiti į pagrindinį turinį

Valstybės vadovai saugomi akyliau

2009-01-19 09:00
Valstybės vadovai saugomi akyliau
Valstybės vadovai saugomi akyliau / Mindaugo Ažušilio nuotr. Neramu: pastarosiomis dienomis sustiprinta Prezidento V.Adamkaus (kairėje), premjero A.Kubiliaus (dešinėje) ir Seimo pirmininko A.Valinsko apsauga.

Penktadienį Vilniuje kilę neramumai paskatino pasirūpinti didesne trijų aukščiausių valstybės pareigūnų apsauga.

Neoficialiomis žiniomis, padidinta Prezidento Valdo Adamkaus, Seimo pirmininko Arūno Valinsko ir ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus apsauga, taip pat imtasi papildomų saugumo užtikrinimo priemonių jų gyvenamose rezidencijose ir darbo vietose – prezidentūros, Seimo ir Vyriausybės rūmuose.

Penktadienį, kai šalia Seimo kilo riaušės, Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) paskyrė daugiau savo darbuotojų Trakuose tarptautinių ekspertų susitikime dalyvavusio V.Adamkaus, taip pat A.Valinsko, per neramumus Vilniaus centre, "Stiklių" restorane, pietavusio su Norvegijos parlamento vadovu, apsaugai. Buvo sustiprinta ir A.Kubiliaus apsauga.

Šaltinių teigimu, ypač sustiprintas vadinamasis aukščiausių pareigūnų antrasis apsaugos žiedas, tai yra didesnės apsaugininkų pajėgos ėmė akyliau stebėti aplinką, kurioje ketina apsilankyti ar lankosi Prezidentas, Seimo pirmininkas ir premjeras.

Nuo penktadienio popietės kiek labiau saugomas Vilniaus pakraštyje esantis Turniškių rajonas, kur yra Prezidento V.Adamkaus, kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko ir premjero A.Kubiliaus gyvenamosios rezidencijos. Kad būtų užtikrintas saugumas, papildomų priemonių imtasi ir A.Valinsko name sostinės pakraštyje, vadinamuosiuose Kryžiokų soduose.

Seimo pirmininkas tvirtino pasitikįs VAD specialistų profesionalumu ir paklusiąs jų nurodymams dėl saugumo užtikrinimo reikalavimų, jeigu tokių bus.

Be to, daugiau apsaugos darbuotojų nuo penktadienio popietės budi Seimo, Vyriausybės ir prezidentūros rūmuose Vilniaus centre.

VAD direktorius Raimundas Kairys neneigia, kad imtasi tam tikrų papildomų saugumo priemonių, tačiau atsisako apie jas pasakoti. "Tokių dalykų tikrai nekomentuosiu", – nepatvirtindamas, bet ir nepaneigdamas neoficialių žinių apie sustiprintą aukščiausių valstybės pareigūnų apsaugą vakar sakė R.Kairys.

"Jeigu yra būtinybė, mes imamės papildomų priemonių. Tačiau tai nėra viešumai skirta informacija", – nukirto VAD direktorius.

Jis nesileido į kalbas nei apie didesnę fizinę Prezidento, Seimo pirmininko ir premjero apsaugą, nei apie tai, kad sustiprintas "antrojo apsaugos žiedo", trijų aukščiausių institucijų ir gyvenamųjų rezidencijų saugumas. Neatsakoma ir į klausimus, kiek gali užtrukti toks didesnis apsaugos specialistų dėmesys trijų aukščiausių pareigūnų saugumui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų