Valstybiniai parkai pardavė 300 tūkst. lankytojų bilietų

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose šiais metais nupirkta apie 300 tūkst. lankytojų bilietų.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba BNS nurodė, kad daugiausiai nupirkta bilietų po 1 eurą, bet galutinė iš bilietų surinkta suma bus suskaičiuota 2017 metų sausį.

Bilietai parkų lankytojams įvesti pernai gegužę, 2015 metais per daugiau kaip pusmetį už bilietus surinkta beveik 150 tūkst. eurų.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, surinktos lėšos naudojamos valstybiniams parkams tvarkyti, priežiūrai, šviečiamajai veiklai, saugomų kompleksų bei objektų apsaugai ir lankymui propaguoti, pažintiniam turizmui organizuoti.

Pavyzdžiui, Dieveniškių istorinio regioninio parko direkcija už surinktas lėšas tvarkė gamtos paveldo objektą „Grybiškių ąžuolas“. Aukštaitijos nacionaliniame parke lėšos panaudotos sutvarkant Ladakalnio apžvalgos aikštelę, taip pat Ginučių vandens malūno užtvankos tiltą. Kuršių nerijos nacionaliniame parke buvo įrengta Garsų gaudyklė, skirta lankytojams klausytis „sugautų“ miško garsų. Gražutės regioninio parko direkcija lėšas panaudojo Šavašos pažintiniam takui atnaujinti.

Kauno marių regioniniame parke pakeistos supuvusios Arlaviškių pažintinio tako lentos, turėklai, pastatytas naujas tiltelis. Varnių regioniniame parke remontuotas Debesnų pelkės botaninis takas. Krekenavos regioninio parko direkcija įrengė lauko tualetą prie Pojūčių tako, taip pat lėšos skirtos apžvalgos bokšto priežiūrai (lynų, mazgų ir stiebo vertikalumo kontrolė). Rambyno regioninio parko direkcija už surinktas lėšas išleido informacinį leidinį „Rambynas“, taip pat ir kitos direkcijos lėšas skyrė gamtosauginiam švietimui bei visuomeniniams renginiams.

Daugiausiai lėšų už lankytojo bilietus surinko Aukštaitijos ir Kuršių nerijos nacionalinių parkų direkcijos, Anykščių, Krekenavos, Neries ir Žagarės regioninių parkų direkcijos.

Anot tarnybos, nors lankytojo bilietų buvo įvairių (vienkartinių, mėnesinių, metinių ir šeimos), daugiausia nupirkta vienkartinių bilietų už 1 eurą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių