Pereiti į pagrindinį turinį

V.Baltraitienė: eksporto į Rusiją ribojimas itin kirstų pieno ir mėsos gamintojams

2014-08-06 18:40
BNS inf.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigia, kad draudimas importuoti produkciją į Rusiją labiausiai paveiktų pieno ir mėsos gamintojus.

„Tiek mėsos, tiek pieno pagrindinė eksporto šalis buvo Rusija. Aišku, kiaulienos ir jos gaminių eksportas buvo sustabdytas anksčiau, bet visa kita mėsos gamybos sritis yra. Taip pat ir, aišku, pieno gaminių - čia turbūt skaudžiausiai kirstų“, - BNS trečiadienį sakė V.Baltraitienė.

LRT televizijos laidai „Panorama“ ministrė sakė, kad tarp kompensavimo priemonių, kurios gali būti taikomos patyrusiems nuostolius, yra mokestinės lengvatos.

„Gali būti tam tikram laikui atleidžiami nuo kai kurių mokesčių, kad nemokėtų. Mano nuomone asmenine, svarbu, kad būtų išlaikytos darbo vietos“, - teigė V.Baltraitienė.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vieneriems metams uždraudė ar apribojo žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų importą iš šalių, taikančių sankcijas Rusijai.

Šį žingsnį Maskva žengė, reaguodama į praėjusią savaitę Vakarų įvestas naujas sankcijas, kurių taikiniu pirmą kartą tapo svarbūs Rusijos ekonomikos sektoriai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų