Pereiti į pagrindinį turinį

A. Veryga: neturiu jokių priekaištų G. Surpliui

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neslepia ir pripažįsta, kad Visuomenės informavimo grupės (VIG) vadovas Giedrius Surplys padaro komunikacijos klaidų. Anot ministro, tai nėra tyčinės G. Surplio klaidos, todėl VIG vadovu jis kol kas pasitiki.

Aurelijus Veryga ir Giedrius Surplys
Aurelijus Veryga ir Giedrius Surplys / D. Labučio / ELTOS nuotr., redakcijos montažas

„Dėl kolegos Giedriaus noriu paprašyti ir paraginti būti supratingus. Panašu, kad ir aš padarau kažkokių klaidų, ir pasakydamas informaciją galiu suklysti. Tai žmogiški dalykai ir tikrai nėra piktybiniai. Tai nėra jo savavališka komunikacija ar tyčinis veiksmas. Būkime kolegiški ir supratingi. Aš neturiu jokių priekaištų kolegai Giedriui, kuriam, aš suprantu, taip pat nėra lengva susigaudyti šitose sveikatos statistikos ir laboratorinių skaičių džiunglėse. Būkime supratingi, tikiuosi, kad kitą savaitę turėsime sistemą, kuri leis išvengti žmogiškųjų klaidų“, – sakė A. Veryga.

G. Surplys pripažįsta padaręs klaidų

Visuomenės informavimo grupės (VIG) vadovas Giedrius Surplys, ne kartą viešai pateikęs netikslią koronaviruso statistiką ir dėl to ketvirtadienį sulaukęs klausimo, ar neketina trauktis iš einamų pareigų, sako pripažįstąs savo padarytas klaidas, tačiau, kaip teigė G. Surplys, jos nėra esminės, o sprendimas dėl jo atleidimo turėtų būti padarytas premjero Sauliaus Skvernelio.

G. Surplys taip pat atkreipė dėmesį į sudėtingą situaciją.

„Klausimas geras, laukiau jo. Sprendimą priima premjeras, aš esu jo patarėjas ir jo paskirtas į šias pareigas. Tai nėra ta kėdė, kuri būtų geidžiamiausia šiuo metu Lietuvoje. Svarbiausia yra tikslumas, aš tą suprantu, tačiau supraskime, kad situacija, kurioje yra visa Lietuva – ir verslas, ir gydytojai, ir tarp jų mes visi, kurie skleidžiame informaciją, yra neeilinė – tokios Lietuvoje bent jau aš nepamenu, nepamena turbūt ir mūsų tėvai“, – ketvirtadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Surplys.

VIG vadovas pripažino, kad klaidų pasitaikė, tačiau jos, anot G. Surplio, nėra esminės.

„Tie keli susirgusiųjų skaičių, ne mirusių, pabrėžiu, žmonių – čia buvo mano klaida šiandien padaryta, netikslumai galbūt nėra visiškai fatalinės klaidos, nes svarbiausia, ir to principo aš laikausi nuo pat savo darbo šioje pozicijoje pradžios, kad visuomenė gautų informaciją. Kalbu ne tik apie skaičiukus, kiek kas susirgę ir pasveikę, bet ir informaciją verslui, žmonėms, kurie neteko darbo, tiems, kas grįžta iš užsienio į Lietuvą. Situacija sudėtinga, labai kompleksinė. Aš tikrai pripažįstu, kad klaidų esu padaręs, bet, manau, kad jos nėra fatalinės, o šiaip galutinis sprendimas yra premjero“, – pridūrė G. Surplys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų